Uniți pentru Ucraina

Uniți pentru Ucraina

Primăria Sibiu anunță sprijin concret pentru refugiații din Ucraina care ajung în Sibiu.

Refugiații din Ucraina care ajung în Sibiu pot apela un număr de TelVerde, pus la dispoziție de Primăria Sibiu, prin Direcția de Asistență Socială: 0800 811 822. Contactul se poate face și pe email la protsoc@sibiu.ro sau direct la sediul instituției Bulevardul Victoriei nr 1-3, camera 2.

Astrid Fodor, primar: “Fiecare persoană sau familie este un caz diferit, cu nevoi diferite. De aceea, asistenții noștri sociali vor face foarte repede o anchetă socială prin care să stabilească ce nevoi sunt și cum putem ajuta noi concret, din resursele locale, sau asociațiile și fundațiile partenere. În plus am realizat și o situație a spațiilor de cazare pe care le putem pune la dispoziție, în colaborare cu ISU Sibiu.”

Persoanele cu statut de refugiat provenite din Ucraina care dețin un document de identitate provizoriu (primit la frontieră) pot solicita sprijin administrației locale sibiene, care oferă următoarele tipuri de ajutor: masă la Cantina municipiului Sibiu, întocmirea dosarelor pentru acordarea ajutorului social, întocmirea dosarelor pentru acordarea alocației de stat copiilor refugiaților care au obținut acest statut, sprijin psihologic pentru copii, informare și consiliere.

Spațiile de cazare puse la dispoziție de Primărie au fost comunicate către ISU Sibiu. Este vorba despre 100 de locuri în internatele Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară “Terezianum” și respectiv al Colegiului Tehnic Energetic Sibiu, mobilate și dotate corespunzător, precum și 29 de locuri în locuințele libere din fondul locativ al municipiului Sibiu care urmează să fie dotate cu mobilier de primă necesitate.

„Pe lângă aceste spații, în funcție de necesități, analizăm și alte posibilități de cazare în imobile aflate în proprietatea sau administrarea noastră. Menționăm că, în acordarea serviciilor sociale, Primăria Sibiu contează pe resursele bugetului local, dar și pe sprijinul și contribuția asociațiilor și fundațiilor partenere ale Direcției de Asistență Socială Sibiu, care pot oferi alimente, produse de igienă și îmbrăcăminte. Pe lângă acestea, Primăria Sibiu a realizat o evidență a firmelor și chiar a persoanelor fizice care ne-au scris, oferindu-și ajutorul, și vom apela și la aceste oferte, mulțumind astfel comunității pentru implicarea activă”, au precizat reprezentanții municipalității.

Mesajele sibienilor

“Comunitatea sibiană a impresionat prin solidaritate și prin mobilizare în sensul sprijinului concret, cu cazare, haine, mâncare și alte obiecte de strictă necesitate. Și Primăria Sibiu s-a organizat pentru a oferi sprijin refugiaților. Pe lângă acest ajutor concret, dorim ca cetățenii ucraineni să se simtă bineveniți în Sibiu și în acest sens oferim mijloacele noastre de afișaj, invitându-i pe sibieni să le transmită mesaje de încurajare și de solidaritate pe care le vom publica pe video wall-ul din pasajul Șaguna și pe ecranul LED din Piața Mare”, spune primarul Astrid Fodor.

Sibienii sunt așteptați să transmită pe adresa ucraina@sibiu.ro mesaje text în limba română, engleză sau ucraineană, cu lungimea de până la 150 de caractere, sau mesaje cu fotografii și text. Acestea urmează să fie afișate pasajul subteran pietonal de la Continental Forum și pe ecranul LED de la Centrul de Informații pentru Turiști.

Răspunde