Un flaut de aur – la propriu și la figurat – în concert la Filarmonica Sibiu

Un flaut de aur – la propriu și la figurat – în concert la Filarmonica Sibiu

Solistul concertului simfonic din această săptămână la Filarmonica de Stat Sibiu va fi unul dintre cei mai apreciați flautiști din România, cu o carieră de aproape patru decenii.

Acesta cântă pe un flaut marca Muramatsu, realizat la comandă, confecționat din aur de 18K.

Este vorba despre Ion Bogdan Ştefănescu, solist al Filarmonicii ”George Enescu”, profesor la catedra de flaut din cadrul Universității Naționale de Muzică București și solist al Filarmonicii ”Banatul” din Timișoara.

Concertul va fi condus de Sergey Simakov, dirijor rus stabilit în Germania, laureat al Concursului Internațional de Dirijat „Jeunesses Musicales” (București, 2015).

În program:

  • Joseph Haydn – Uvertura operei „I’Isola Disabitata”
  • Carl Nielsen – Concertul pentru flaut și orchestră FS119
  • Ludwig van Beethoven – Simfonia a VII-a în la major, op. 92

Repetițiile orchestrei au început în această dimineață, cu dirijorul Sergey Simakov, iar solistul Ion Bogdan Ștefănescu este așteptat să sosească mâine după-amiază.

Biletele sunt puse în vânzare la prețul de 40 lei – acces general (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari) la casa de bilete a Filarmonicii și online pe iabilet.ro.

Astăzi, Filarmonica a pus în vânzare pachete de bilete care asigură accesul la principalele concerte și recitaluri ale stagiunii 2021/2022, la prețul de 450 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari). 

Răspunde