Uleiul de portocale dulci, util pentru combaterea infecțiilor respiratorii, anxietății, insomniei și a problemelor pielii

Uleiul de portocale dulci, util pentru combaterea infecțiilor respiratorii, anxietății, insomniei și a problemelor pielii

Uleiul de portocale dulci (Aurantii dulcis aetheroleum) este benefic în stările de răceală şi gripă, fiind eficient în susținerea sistemului imunitar.

Ameliorează durerea musculară minoră şi este un tonic bun pentru piele. Adăugat în produsele pentru îngrijire a tenului, uleiul de portocală dulce are efect de tonifiere şi revitalizare asupra tenului și se poate folosi pentru tratarea unor probleme dermato-cosmetice: acnee, piele grasă, opăriri, arsuri solare, răni superficiale, iritații ale pielii, mușcături de insecte ș.a.

Uleiul esențial de portocale dulci are un efect calmant asupra nervilor, reducând în general tensiunea nervoasă şi stresul, astfel preparatele aromaterapeutice, care îl conțin, combat starea de anxietate și insomnia. Uleiul de portocală dulce are efect de liniştire, relaxare și echilibrare fizică și emoțională. Crește stima de sine și îndepărtează starea de frică, accesând resurse de optimism.

Portocala dulce (Citrus aurantium var. dulcis), din familia Rutaceae, provine probabil din varietatea amară, originară din China și care a fost adusă în Europa de navigatorii portughezi. Portocalul este cultivat pe suprafețe întinse din zona Mării Mediterane, dar și în alte zone cu climă caldă de pe tot globul.

Uleiul volatil de portocal se obține prin presare din pericarpul fructelor coapte. După presare, uleiul volatil este separat de partea apoasă prin centrifugare, cu un randament cuprins între 0.5-0.9%. Uleiul volatil este de culoare galbenă-portocalie, cu gust dulceag și miros caracteristic. Componentele principale ale acestui ulei esențial sunt limonenul în proporție de peste 90%, nerolul, linalolul și terpinolul.

Se poate asocia cu uleiul de: piper negru, scorţişoară, cuişoare, ghimbir, tămâie, santal şi vetiver, salvie, mir, geraniu, tămâie ș.a.

Comandă online cartea “Aromaterapia – metodă naturală eficientă pentru prevenirea și tratarea unor boli”!

Răspunde