Teatrul Gong, sold out de Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși

Teatrul Gong, sold out de Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă luni, 21 martie, de la ora 18:00, atelierul performativ „O scurtă istorie a teatrului de păpuși”. Evenimentul marchează Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși (World Puppetry Day). Toate biletele au fost deja epuizate.

Teatrul „Gong” a pregătit o incursiune în lumea fabuloasă a teatrului de păpuși, în care participanții, copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani, vor învăța noțiuni de bază despre arta animației, fiind provocați să își exprime ideile și să spună povești prin improvizație. Coordonat de actrița Mihaela Grigoraș, asistată de Alexandra Stoica – pictor, atelierul se va finaliza cu un scurt moment interactiv de teatru de păpuși.

Adrian Tibu, manager Teatrul Gong: „Construim vise și spunem povești care să aducă lumea împreună, celebrând umanitatea în toate formele sale. De peste 70 de ani, Teatrul Gong aduce bucuria spectacolelor de animație la Sibiu, ca o continuare a unei moșteniri locale de acum câteva secole. Suntem norocoși să fim printre puținele orașe din România cu un astfel de teatru. Prin raritatea acestei meserii, artistul păpușar devine, așadar, un patrimoniu al comunității noastre. Să îi prețuim! La mulți ani tuturor păpușarilor din întreaga lume! În aceste vremuri grele, nu uitați: vom învinge doar împreună, asemenea eroilor din poveste!”

Ideea unei zile dedicate special teatrelor de păpuși a fost supusă spre dezbatere la al XVIII-lea Congres al Uniunii Internaționale de Marionete (UNIMA), desfășurat la Magdeburg, în 2000. Doi ani mai târziu, la o reuniune a Consiliului Internațional al UNIMA, din iunie 2002, de la Atlanta, a fost stabilită data de 21 martie pentru celebrarea World Puppetry Day / Zilei Mondiale a Teatrului de Păpuși. Marionetele, ca o formă autonomă de expresie artistică, se află în continuă evoluție. Prin construirea și manipularea acestor jucării, se transmit vise și emoții, se construiesc personalitățile copiilor și tinerilor. Păpușarii prin jocul lor (în narațiunea scenică) inspiră creativitatea, descoperă noi forme ale frumuseții și armoniei, se luptă pentru o lume mai bună și mult mai umană.

Răspunde