Șezătoare cu socializare

Șezătoare cu socializare

Prima ediție a șezătorii din Muzeul ASTRA s-a bucurat de o participare numeroasă, peste așteptările organizatorilor.

Nu mai puțin de 15 doamne și domnișoare pasionate de cusături tradiționale s-au întâlnit, în această după-amiază, la atelierul găzduit de Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

„Le mulțumim tuturor pentru implicare si celor de la comunitatea Șezătoare Sibiu pentru organizare. A fost o reuniune în care s-au cusut cămăși tradiționale, s-au învățat lucruri esențiale despre acest meșteșug și s-a socializat despre una, despre alta… Reamintim că această șezătoare va fi organizată lunar, în ultima zi de miercuri din fiecare lună și că aici nu se va coase de plictiseală!”, transmite Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al Muzeului ASTRA.

Preț de trei ore, sibiencele care împărtășesc dragostea pentru vechile meșteșuguri casnice și-au „dat de lucru” în spațiul primitor al gospodăriei de viticultor sas din Șeica Mică, monument funcțional din Muzeul ASTRA, și au promis să revină din nou și din nou. În ajutorul lor se află și resursele obținute din cercetările muzeografilor.

„În colecția de broderie a Muzeului ASTRA sunt mostrare și izvoade după care se poate învăța și se pot recunoaște punctele vechi de cusătură. Ne menținem misiunea de a educa publicul, de a pune la dispoziție informațiile de care publicul are nevoie și, mai ales, de a descifra aceste puncte vechi de cusătură împreună. Pe cele pe care le știm le explicăm noi, iar pe cele pe care le cunosc deja doamnele și pe , care noi nu le știm le putem învăța împreună”, a menționat Mirela Crețu, director Muzee pavilionare în cadrul CNM ASTRA.

Răspunde