Șantier pe malurile Cibinului: se amenajează 3,6 km de piste pentru biciclete

Șantier pe malurile Cibinului: se amenajează 3,6 km de piste pentru biciclete

A început una dintre cele mai ample investiții ale Sibiului: amenajarea unui traseu pentru bicicliști de-a lungul malurilor râului Cibin, între str. Maramureșului și centura ocolitoare.

Ordinul de începere s-a emis către constructor – asocierea S.C. CON-A Operations S.R.L (Sibiu) &  S.C. CON-A S.R.L.(Sibiu)  &  S.C. DIMEX 2000 Company S.R.L (Bistrița Năsăud) – și se lucrează deja în zona dinspre centura ocolitoare la stabilizarea malului, prin montarea către albia râului a unor palplanșe (sprijiniri cu rol de stabilizare a taluzului) cu ajutorul unui utilaj special, de mari dimensiuni. Se pregătește, de asemenea, începerea lucrărilor pe tronsonul dintre zona Kaufland și strada I. Neculce.

Această investiție presupune amenajarea a 3,6 km de piste pentru biciclete în dublu sens. Pentru aceasta, mai întâi se vor consolida malurile și se va stabiliza terenul. La traversarea râului, la intersecția cu pârâul Rossbach, va fi creată o pasarelă ciclo-pietonală cu deschiderea de peste 30 de metri, în formă circulară. O a doua pasarelă se va amenaja în dreptul străzilor Viitorului și Mureșului.

Pe lângă crearea pistelor, proiectul include și crearea unor puncte de belvedere și zone de relaxare amenajate pe traseu, amenajarea iluminatului public cu lămpi LED și dotarea cu mobilier urban. Zonele verzi de pe maluri vor fi revigorate prin însămânțarea cu iarbă a peste 7.000 de metri pătrați și plantarea a încă 300 de arbori pe întreg traseul.

Răspunde