Evenimente Pe harta turistului

Proiect de la București pentru reamenajarea parcului Sub Arini

Firma contractată de Primăria Sibiu pentru realizarea proiectului de reamenajare a parcului Sub Arini, Tehno Consulting Solutions SRL din București, a alcătuit o primă versiune a documentației de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI).

Primăria Sibiu s-a consultat pe tema acesteia cu Consiliul Local și cu actori locali interesați în cadrul a două întâlniri care au avut loc marți, 22 martie.

Astrid Fodor, primar: “Proiectul nu presupune intervenții asupra vegetației existente, ci, dimpotrivă, capitalul natural existent va fi îmbogățit cu specii noi. Vom reamenaja obiectivele existente deja în parc – alei, piste pentru biciclete, foișorul, fântâna, locul de joacă – dar, în același timp, sunt prevăzute amenajări noi, pentru a diversifica funcțiunile parcului, astfel încât acesta să devină mai atractiv.”

În cadrul consultărilor, proiectantul a făcut o prezentare a propunerilor incluse în documentația elaborată, în concordanță cu direcțiile trasate de Primărie prin caietul de sarcini.

Diversificarea vegetației

Proiectul prevede plantarea de specii care au existat cândva în parc, precum și crearea de noi zone verzi. Din suprafața totală de peste 21 hectare, 90% este în prezent și va rămâne zonă verde, promite municipalitatea, intervențiile pentru obiectivele noi fiind neinvazive, așa cum de altfel o cere și legislația în domeniu. În plus, se vor instala sisteme automate de irigații în unele zone, pentru o mai bună întreținere.

Circulație regândită

Aleile existente și pistele pentru biciclete vor fi modernizate, urmând să fie separate acolo unde este posibil, pentru a crește siguranța cetățenilor. De asemenea, accesele vor fi optimizate pentru persoanele cu dizabilități.

Obiective noi

  • amenajarea peisagistică a zonei de sud a parcului (zona Aleea Călăreților)
  • un punct de belvedere, cu acces dinspre strada O. Goga
  • un mic iaz cu ponton, în apropierea străzii Avrig și a pârâului Trinkbach
  • un amfiteatru pentru activități educaționale, culturale și recreative în natură
  • locul de joacă existent se va extinde și se va crea în vecinătatea acestuia un labirint verde
  • un spațiu de relaxare mai retras, unde se vor putea amplasa hamace
  • zona fântânii arteziene și a rozariului va fi completată cu pergole din lemn și alei noi. Fântâna va fi refăcută cu elemente din sticlă, iar foișorul va fi reabilitat
  • în piațeta unde este amplasat bustul lui Mihai Eminescu va fi amplasat un sistem nou de arteziene cu jeturi de apă la nivelul pavajului și se va îmbunătăți amenajarea peisagistică
  • o zonă pentru dirt bike

Elemente smart

Iluminatul public eco-eficient, sistemul de supraveghere video și rețeaua publică de Wi-Fi vor fi extinse.

Odată finalizată această documentație, urmează obținerea avizului de mediu, recepția propriu-zisă a proiectului și realizarea proiectului tehnic în detaliu. Ultima etapă va fi aceea de contractare a execuției lucrărilor efective.

Răspunde