Program extins pentru obținerea cărților de identitate

Program extins pentru obținerea cărților de identitate

Odată cu încetarea stării de alertă, cărțile de identitate provizorii și vizele de reședință a căror termen de valabilitate a expirat începând cu data de 1 martie 2020 mai sunt valabile încă 90 de zile.

Având în vedere solicitarea mare de programări pentru obținerea unei cărți de identitate valabile, Serviciul de Evidență a Persoanelor Sibiu din cadrul Primăriei Sibiu extinde calendarul lunar al programărilor online, numărul de intervale orare disponibile crescând de la 1.344 la 1.576 pe lună.

Programul de preluare a actelor se modifică în consecință, astfel că se pot depune acte după cum urmează:

  • Luni: 8:30-13:00, 14:00-16:00
  • Marți și joi: 8:30-13:00, 14:00-16:00
  • Miercuri: 8:30-13:00, 14:00-18:00
  • Vineri: 8:30-13:00

Programul de eliberare a actelor a rămas același, termenul de eliberare a cărților de identitate fiind între 5 și 10 zile de la data depunerii actelor, în funcție de gradul de încărcare.

IMPORTANT: Preluarea documentelor se realizeaz  exclusiv în baza programărilor online pe site-ul Primăriei, secțiunea „Programări online”/ „Evidența Persoanelor”. Pentru a evita decalarea programărilor, cetățenii sunt rugați să aibă pregătite toate documentele necesare ce trebuie depuse și să achite în prealabil taxele necesare la casieriile Direcției Fiscale Locale Sibiu, la oficiile poștale sau online, prin intermediul aplicației  ghiseul.ro.

Persoanele care nu au posibilitatea să efectueze o programare online pot apela numărul 0269/208845, iar un funcționar va face această programare online în numele lor.

PRIN EXCEPȚIE, cetățenii care solicită eliberarea unor noi acte de identitate în urma pierderii, furtului sau deteriorării acestora sau în urma schimbării numelui de familie prin căsătorie/divorț, documentele pot fi primite fără programare online, dat fiind faptul că aceste persoane nu se pot legitima. Aceste persoane sunt rugate să apeleze 0269/208845 sau să scrie pe evidentapersoanelor@sibiu.ro pentru a li se comunica data și ora la care se pot prezenta.

Serviciul de Evidență a Persoanelor Sibiu nu eliberează acte de identitate în regim de urgență și nu există taxe speciale de urgență.

Răspunde