Pista de biciclete Sibiu-Rășinari va fi prelungită cu 2 km

Pista de biciclete Sibiu-Rășinari va fi prelungită cu 2 km

Consiliul Județean Sibiu a semnat un contract de 78.500 lei fără TVA pentru Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic pentru amenajarea pistei de biciclete de pe DJ 106 A Sibiu – Rășinari.

Contractul a fost semnat cu GG Tehnic Proiect SRL din Sibiu. Proiectanții vor realiza documentațiile în termen de 6 luni de la emiterea ordinului de începere.

”Prin aceste documentații tehnice ne dorim să realizăm o pistă nouă de biciclete, modernă și adaptată la standarde europene. Proiectul va fi o prelungire a pistei existente, prin care vrem să oferim iubitorilor de ciclism o experiență cât mai plăcută de petrecere a timpului liber, posibilitatea de a fi în siguranță, iar pentru comunitatea din Rășinari o alternativă de transport, mai verde și prietenoasă cu mediul înconjurător”, a declarat Daniela Cîmpean, președintele CJ Sibiu.

Prin această investiție, Consiliul Județean are în vedere prelungirea pistei de biciclete până la intrarea în localitatea Rășinari. Aceasta va avea o lungime de aproximativ 2 km, iar lățimea benzii va fi de 1,5 m pe sens. În urma realizării studiului de fezabilitate, se vor analiza două scenarii pentru stabilirea traseului, cu prezentarea soluțiilor tehnice și analiza cost-beneficiu, iar soluția recomandată de proiectant va fi dezvoltată în proiectul tehnic de execuție. Fondurile sunt asigurate din bugetul județului.

Încă 2 milioane de lei se vor cheltui pentru elaborarea altor documentații tehnice și lucrări de amenajare a peste 50 de km de pistă de biciclete.

Planuri pentru mai multe trasee

În anul 2022, Consiliul Județean a alocat din bugetul local al județului Sibiu aproximativ 2 milioane de lei pentru elaborarea altor studii de fezabilitate, dar și pentru lucrări de amenajare a pistelor de biciclete pe următoarele trasee: Sibiu – Cisnădioara (DJ 106 D), Sibiu – Șura Mică – Ocna Sibiului și Sibiu – Poplaca – Orlat (DJ 106R – DJ 106D – DJ 106E) – Cristian, însumând peste 50 de km.

„Anul acesta ne-am propus să realizăm documentații tehnice pentru amenajarea a peste 50 de km de piste de biciclete în proximitatea drumurilor județene, care să devină pe terme lung o alternativă la mijloacele de transport existente. Astfel, vom putea să ne apropiem cu pași concreți spre un județ mai verde și prietenos cu mediul înconjurător și totodată să dăm ocazia celor care ne vizitează să se bucure de frumusețea peisajelor care definesc județul nostru”, susține Cîmpean.

Răspunde