Pe ce străzi din Sibiu se modernizează anul acesta iluminatul public?

Pe ce străzi din Sibiu se modernizează anul acesta iluminatul public?

Municipalitatea și-a propus să investească 5,87 milioane de lei, anul acesta, pentru continuarea modernizării iluminatului public în noi zone din cartierele sibiene, în baza contractului de delegare a gestiunii iluminatului public din Sibiu.

În ședința Consiliului Local Sibiu din această lună se va spune aprobării un proiect de hotărâre în acest sens.

Lucrările vor avea un impact pozitiv atât în ceea ce privește luminozitatea pe străzi, cât și din punct de vedere al reducerii consumului de energie electrică. De asemenea, prin faptul că noile corpuri de iluminat sunt conectate la sistemul de telegestiune, va crește și eficiența intervențiilor pentru reparații, susțin reprezentanții Primăriei.

Astrid Fodor, primar: “În 2021 am modernizat iluminatul public pe 61 de străzi, în parcul policlinicilor și în parcarea Piața Teatrului. Am creat și iluminatul arhitectural de la zidul cetății de pe b-dul Coposu și am extins rețeaua pe străzile Viile Sibiului, Triajului și în rampa Ștefan cel Mare. Continuăm acest proiect multianual și propunem o listă cu încă 50 de străzi pe care intenționăm să intervenim anul acesta. La acestea se adaugă și modernizarea iluminatului public din cartierele și străzile aflate în lucru pe alte contracte, precum și modernizarea și extinderea iluminatului în Zona Industrială Vest, și aceasta contractată deja.”

În 2022 se propune modernizarea iluminatului pe următoarele străzi:

  • Maramureșului – Cristian – Avrig – Argeșului
  • Nicolaus Olahus – Octavian Goga
  • Calea Cisnădiei
  • Gheorghe Dima
  • Târgu Fânului – Abatorului – Nicolae Teclu
  • zona Calea Dumbrăvii – Calea Cisnădiei, pe străzile: Lămâiței, Marius Sturza, Anghel Saligny, Anton Pann, Doctor Barcianu, Matei Millo, Aron Pumnul, Piața Prahovei, Putnei, Profesor Victor Lazăr, George Bacovia, Arieșului, Intrarea Arieșului
  • zona delimitată de străzile O. Goga – Calea Dumbrăvii, pe următoarele străzi: Privighetorii, Aleea Călăreților, General Moșoiu, Costache Negri, Panait Cerna, Ciprian Porumbescu, Grigore Ureche, Nicolae Filimon, Dinicu Golescu, Horia, Cloșca, Bahluiului, Goethe, Ion Cătină, Ioan Slavici, Vasile Alecsandri, Alexandru Vlahuță, Ilarie Chendi, Mihail Sebastian, Aurel Vlaicu, Miron Costin, Dimitrie Anghel, N.D. Cocea, Titu Maiorescu, Grigore Alexandrescu.

Lucrările vor consta în:

  • montarea a aproximativ 760 de corpuri de iluminat cu LED, fie pe stâlpii existenți, fie pe stâlpi noi. Corpurile vor fi conectate la sistemul de comandă și control de la distanță (telegestiune).
  • realizarea unui iluminat dedicat trecerilor de pietoni de pe străzile mai intens circulate, pentru a crește siguranța celor care se deplasează pe jos
  • montarea de puncte de aprindere noi, înlocuirea rețelelor de alimentare cu energie electrică a sistemului de iluminat public (aproximativ 14 km de cablu).

Răspunde