Ora Pământului

Ora Pământului

Sibiul marchează în această seară Ora Pământului și se alătură, astfel, unei mișcări de mediu globale.

Iluminatul public se va stinge în Piața Mare, timp de o oră, între 20.30 și 21.30, anunță Primăria Sibiu.

Ora Pământului (Earth Hour) se sărbătorește anual în întreaga lume în ultima sâmbătă din martie, când milioane de oameni, instituții și companii aleg să atragă atenția asupra schimbărilor climatice.

Îndemnuri de a celebra Ora Pământului au mai lansat astăzi și cei de la Apă Canal S.A. Sibiu, Promenada Sibiu, Grădinița cu Program Prelungit nr. 43 și platforma AerLiber.ro.

„În această seară, de la ora 20:30, stingem luminile, timp de o oră, pentru a sărbători Ora Pământului (Earth Hour). Atragem astfel atenția despre câtă presiune punem cu toții, prin consumul de energie și utilități, pe resursele Planetei, care sunt limitate. Ora Pământului se sărbătorește în fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie și implică mii de de oameni de pe întreg mapamondul, care vor să își arate grija pentru natură. Evenimentul Earth Hour a fost organizat, pentru prima dată, pe data de 31 martie 2007, în Australia, când două milioane de oameni şi peste 2000 de companii din oraşul Sydney au stins lumina timp de o oră. În România, Ora Pământului se sărbătorește din anul 2009 și atrage astfel atenția asupra efectelor tot mai dăunătoare ale schimbărilor climatice”, a transmis Ministerul Mediului.

Răspunde