Oltenia din Sibiu

Oltenia din Sibiu

Muzeul ASTRA a sărbătorit, ieri, ziua oltenilor de pretutindeni, îndemnându-și vizitatorii să cunoască patrimoniul rural oltenesc.

Ziua Olteniei, eveniment național celebrat începând cu anul 2018, în 21 martie, este un reper pentru a sărbători valorile și tradițiile din această regiune istorică a României.

„De ce această dată? Pentru că, în urmă cu două secole, Tudor Vladimirescu a intrat în București ținând în mâini o pâine mare, ca semn al păcii și al belșugului. Momentul a rămas în istorie, marcând astfel revoluția condusă de pandurul din Oltenia.

Ziua acestei vechi și frumoase regiuni a țării noastre a fost instituită prin Legea 65/2017. De atunci și până în prezent, instituțiile și autoritățile locale au sărbătorit-o an de an prin importante activități și manifestări culturale.

E un bun prilej să ne amintim de patrimoniul generos transferat din Oltenia în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, într-un autentic şi consistent sat oltenesc, pe care vă invităm să-l (re)vizitați: Stolojani, Târgu Cărbunești, Horezu, Oboga, Croici-Mătăsari, Musculești-Petrești, Vlădești, Bălănești și biserica din Comănești!”, a spus Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al Muzeului ASTRA.

Răspunde