Muzicienii ucraineni, invitați să colaboreze cu Filarmonica din Sibiu

Muzicienii ucraineni, invitați să colaboreze cu Filarmonica din Sibiu

Filarmonica de Stat Sibiu, împreună cu Filarmonicile din Brașov și Pitești, întind o mână de ajutor muzicienilor afectați de războiul din Ucraina.

Cele trei instituții oferă posibilitatea de colaborare, cu remunerație și cazare asigurată, pentru artiștii ucraineni din orchestre profesioniste.

„Suntem solidari în fața agresiunii inacceptabile care se petrece dincolo de Nistru și regretăm profund criza umanitară declanșată de acest conflict. Până când pacea va triumfa, este datoria noastră să venim în ajutorul semenilor afectați de război. De aceea, Filarmonicile din Brașov și Sibiu își anunță sprijinul concret artiștilor din Ucraina. Avem posibilitatea de a oferi cazare și beneficii materiale pentru muzicienii din orchestrele profesioniste care doresc să colaboreze temporar cu orchestrele simfonice din Brașov și Sibiu. Anunțăm cu bucurie că și Filarmonica Pitești s-a alăturat inițiativei noastre. Așadar, îi îndemnăm pe colegii noștri din Ucraina să ne contacteze. Vă așteptăm alături de noi, pentru că vorbim aceeași limbă universală: muzica!” este anunțul publicat astăzi pe pagina de internet a Filarmonicii sibiene, în limbile română, ucraineană și engleză.

Contact

Filarmonica de Stat Sibiu

  • e-mail: office@filarmonicasibiu.ro
  • telefon: (+40)735 566 490

Brașov

  • e-mail: office@filarmonicabrasov.ro
  • telefon: (+40)268 473 058

Pitești

  • e-mail: pitestifilarmonica@yahoo.com
  • telefon: (+40)248 220 111

Răspunde