Mesajul lui Constantin Chiriac pentru actori și pentru public de Ziua Mondială a Teatrului

Mesajul lui Constantin Chiriac pentru actori și pentru public de Ziua Mondială a Teatrului

Ziua Mondială a Teatrului este marcată în fiecare an la 27 martie, în vederea conştientizării valorii teatrului în toate formele sale şi pentru a permite comunităţilor de teatru să-şi promoveze activitatea în întreaga lume.

Instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), a devenit un eveniment anual din 1962, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Institutul Internaţional de Teatru reprezintă cea mai importantă organizaţie non-guvernamentală din domeniul artistic şi a fost înfiinţată în 1948, la iniţiativa UNESCO

„Astăzi, de Ziua Mondială a Teatrului, la mulți ani tuturor celor care au avut curajul măcar o dată în viață să își imagineze cum e să întrupeze un alt destin, cu trupul și sufletul lui! La mulți ani pentru bucuria de a dărui emoție și miracol, trecătoare precum… viața! Vă doresc să aveți alături de voi, tot timpul, pe cineva care să vă șteargă lacrima de pe obraz și să vă îmbrățișeze zâmbetul! La mulți ani!”, transmite Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

O veste bună pentru spectatorii din Sibiu și de pretutindeni este redeschiderea seriei conferințelor speciale ale Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și ale Teatrului Național „Radu Stanca”. „Dorim ca numărul celor care vin la aceste conferințe să poată să fie mai mare, pentru că Sala Habitus, unde făceam aceste conferințe în anii precedenți era neîncăpătoare. Din acest motiv, alocăm spațiu la Teatrul Național, în sală. Vă așteptăm luni, în 28 martie, la ora 18:00, la dialogul pe care îl voi avea cu Mihai Mălaimare, unul dintre actorii importanți ai României, care a creat dimensiunea de stradă a spectacolelor și un teatru unic în România, Teatrul Masca, care a instituit formula de spectacol a statuilor vivante. Mihai Mălaimare va avea o serie de ateliere cu actorii și mai ales cu studenții Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Universității «Lucian Blaga» din Sibiu. Împreună cu mine va face această conferință și un one-man show despre ceea ce înseamnă dialogul unui mare creator cu publicul și va avea și o lansare de carte. Toate cele trei evenimente le închinăm Zilei Mondiale a Teatrului, sărbătoarea pe care dorim să o împărtășim cu dumneavoastră, spectatorii, cei care sunteți bucuria noastră de zi cu zi”, a mai spus Chiriac.

Răspunde