Expoziție de lucrări realizate de copii din Ucraina, la Biblioteca ASTRA

Expoziție de lucrări realizate de copii din Ucraina, la Biblioteca ASTRA

Joi, 24 martie, la ora 18:00, va avea loc vernisajul expoziției „Peaceful Sky Over Ukraine”, proiect inițiat de Organizația pentru Tineret „Здоровая Украина”/ „Healthy Ukraine” din Kiev.

Evenimentul se va desfășura în foaierul Bibliotecii Județene ASTRA Sibi. În deschiderea evenimentului sunt invitați să vorbească artistul Dan Perjovschi și scriitorul Radu Vancu, alături de Stanislav Lypovskyi, președinte al Organizației pentru Tineret „Здоровая Украина”/ „Healthy Ukraine”, în prezent refugiat la Sibiu.

Expoziția cuprinde o serie de lucrări de pictură și grafică realizate de copiii ucraineni incluși într-un program de terapie prin artă, pornit la începutul conflictului armat din Crimeea, în 2014, cu scopul de a-i sprijini pe cei afectați de acesta. Tema expoziției este războiul văzut prin ochii copiilor.

Stanislav Lypovskyi: „Odată cu trecerea timpului, ca urmare a terapiei, se poate observa o schimbare în lucrările copiilor, în paleta de culori și în tematica abordată. De la nuanțele reci, care conturau bombe, arme, dragoni și alte simboluri ale traumei colective și individuale, se remarcă trecerea la o cromatică aprinsă, ce evidențiază speranța unei lumi mai bune, exprimă bucuria și inocența copilăriei.”

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 24 martie – 7 aprilie, în foaierul Bibliotecii (str. George Barițiu, nr. 7, sediul nou, parter), de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 – 20:00.

Răspunde