Cel mai vechi muzeu din România transmite un mesaj de susținere pentru Ucraina

Cel mai vechi muzeu din România transmite un mesaj de susținere pentru Ucraina

Alături de Ucraina și #StandWithUkraine sunt mesajele ce pot fi văzute începând de astăzi la intrarea Palatului Brukenthal din Piața Mare.

Muzeul Național Brukenthal și alte instituții de cultură din Sibiu și din România își arată suportul față de Ucraina în aceste momente dificile.

”Dorim să arătăm faptul că și Muzeul Național Brukenthal este alături de poporul ucrainean și instituțiile de cultură din Ucraina și ne exprimăm compasiunea dar îi și felicităm pentru curajul exemplar în aceste momente dificile și greu de înțeles pentru lumea civilizată. Nu ne așteptam ca în anul 2022 să mai vorbim de un război. De astăzi, de aici, din centrul țării, din Piața Mare din Sibiu, simbol al Europei prin întâlnirea liderilor Europei participanți la Summitul UE Sibiu 2019, de aici, de la Muzeul Național Brukenthal, cea mai veche instituție de acest gen din România, transmitem un mesaj de susținere pentru Ucraina și ucrainieni. Totodată, transmitem și noi un mesaj și îndemnăm pe sibieni, pe turiștii și vizitatorii noștri să fie alături de poporul ucrainean și să îi ajutăm cu ce putem. Știm că există un punct de colectare în Sibiu și cred că este oportun, fiind deja existent, ca ajutoarele să fie strânse într-un singur loc, pentru o mai bună colectare și transport. Avem nădejdea că acest război se va termine cât mai curând!”, a spus Alexandru Constantin Chituță, șeful secției Marketing.

Răspunde