Case modulare din Sibiu pentru „Satul Speranței” de la Rădăuți

Case modulare din Sibiu pentru „Satul Speranței” de la Rădăuți

Primele locuințe modulare pentru refugiații ucraineni au fost transportate cu TIR-urile de la Sibiu și montate la Rădăuţi, în cadrul campaniei umanitare „Satul Speranţei” demarate de Antena 3 şi Fundaţia Mereu Aproape.

Casele modulare au fost aduse ieri de la compania Algeco din Sibiu. „Până acum, avem 400 de locuri de cazare în tabără, iar cu aceste căsuţe modulare vom ajunge undeva la 680, care, din punctul meu de vedere, este o sumă consistentă. Aceşti oameni au beneficiat încă de la început de căldură, de internet gratis, de asistenţă medicală, de tot confortul”, a precizat Bogdan Loghin, primarul orașului de la frontiera de nord.

Adăpostul din municipiul Rădăuți se află la câțiva kilometri de granița cu Ucraina și este administrat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Cele 60 de case modulare pot oferi adăpost pentru aproximativ 240 de persoane și sunt utilate și mobilate, racordate la rețeaua de apă și cea de electricitate. Mai mult, tabăra va avea și un centru destinat copiilor, dotat pentru activități educative și de recreere.

„Sunt locuințe temporare în care pot sta mame cu copii și rudele lor, tineri, studenți, oricine are nevoie. Satul va asigura confortul pentru o mai ușoară adaptare cu noua lor viață spre care i-a împins războiul. Cu ajutorul donatorilor, companii și persoane fizice, Satul Speranței poate asigura un spațiu de cazare mai confortabil decât cel din corturi, pe termen scurt, mediu și lung, pentru copii și femei din Ucraina, refugiați de război. Oamenii vor avea acces la o locuință mobilată și la servicii esențiale, li se vor acoperi cheltuielile lunare de întreținere a spaţiilor construite, iar durata șederii și selecția vor fi stabilite de IGSU”, se arată într-un comunicat al Fundației Mereu Aproape.

Cum puteți ajuta?

Pentru a sprijini proiectul, puteți depune bani în conturile Fundației Mereu Aproape:

  • RO05BRDE450SV07295334500 (lei)
  • RO31BRDE450SV23761534500 (euro)

De asemenea, donaţii se pot face şi pe fundatiamereuaproape.ro sau printr-un SMS cu textul „Satul Speranței” la numărul special 8831 care va fi taxat cu 2 euro.

Răspunde