Cartierele Sibiului devin mai verzi

Cartierele Sibiului devin mai verzi

Lucrările de infrastructură din cartierul Ștrand se apropie de finalizare, astfel că, în zonele reabilitate deja, Primăria Sibiu a început plantările de arbori, arbuști și iarbă.

Echipele Serviciului Parcuri și Zone Verzi sunt în teren de la sfârșitul săptămânii trecute, având în plan: plantarea a 50 arbori ornamentali (tei, arțar, cireș japonez etc.), plantarea de 450 de arbuști ornamentali foioși, din diverse specii, însămânțarea cu iarbă a unei suprafețe de 35.000 mp. Municipalitatea precizează că plantările vor continua în acest cartier, pe măsură ce noi zone sunt finalizate.

Plantările sunt în curs și în alte zone din oraș

Ca în fiecare primăvară, imediat ce solul se dezgheață, se începe acțiunea de plantare. Pe lângă materialul planificat a fi utilizat în cartierul Ștrand, echipele serviciului de specialitate au început să planteze:

  • 70 de arbori ornamentali pe bulevardul Victoriei, str. Semaforului, bulevardul Vasile Milea, Piața Prahovei, str. Podului, str. Reșița, în Piața Schiller și pe alte aliniamente stradale din cartiere. Arborii vor suplimenta pe cei existenți sau vor fi puși acolo de unde au fost recoltați arbori bătrâni sau bolnavi.
  • 150 de arbuști ornamentali în giratoriile din oraș
  • 3.000 de plante bienale și perene în giratorii și în alte zone verzi.

Răspunde