Bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor

Bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor

Muzeul ASTRA organizează sâmbătă, 26 martie, evenimentul special „Bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor”.

Inițiativa va avea loc la Muzeul Țării Secașelor, unitate a Muzeului ASTRA în orașul Miercurea Sibiului. Vor participa șapte producători tradiționali locali, care vor pune la dispoziția vizitatorilor produse ca: pâinea de casă, dulcețuri, murături, miere de albine, brânzeturi și preparate din carne.  De asemenea, va fi organizat un atelier de heraldică, susținut de specialiști din Muzeul ASTRA – secția Educație Muzeală și Conservare Restaurare. Atelierul este dedicat în special copiilor, iar aici vor fi confecționate steme și motive tradiționale pe piele de vită.

dr. Ioan-Cosmin Ignat, șef secție Muzeul ASTRA: ,,Ideea de a organiza evenimente care să reunească cei mai buni producători și meșteri din Țara Secașelor s-a născut imediat după inaugurarea muzeului din localitatea Miercurea Sibiului, unitate componentă a Muzeului ASTRA din Sibiu. Organizarea acestor evenimente a fost întârziată din cauza restricțiilor impuse împotriva răspândirii pandemiei de Covid-19, aflate în vigoare pe parcursul ultimilor doi ani. Pe lângă partea gastronomică și educativă a acestei acțiuni, vizitatorii vor putea lua parte la vizite ghidate ale Muzeului Țării Secașelor, unul dintre cele mai noi muzee din România, inaugurat la data de 19 mai 2019, reprezentativ pentru istoria și cultura acestei zonei. Să nu uităm faptul că Miercurea Sibiului a constituit principalul furnizor de produse meșteșugărești pentru comunitățile din Țara Secașelor și nu numai. De asemenea, datorită poziției sale geografice, localitatea a reprezentat punctul ideal de întâlnire și schimburi comerciale al păstorilor și agricultorilor.”

Următoarele ediții ale evenimentului „Bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor” vor avea loc la Miercurea Sibiului în datele de 28 mai, 25 iunie, 30 iulie, 27 august, 24 septembrie și 29 octombrie.

Răspunde