Arhiepiscopia Sibiului își deschide o agenție de turism

Arhiepiscopia Sibiului își deschide o agenție de turism

La inițiativa mitropolitului Ardealului, Laurențiu Streza, Arhiepiscopia Sibiului va organiza pelerinaje religioase printr-o agenție proprie de turism.

Înființarea acestei agenții a fost anunțată, joi, 17 martie, la prima ședință administrativă organizată la Protopopiatul Ortodox Român Sibiu după încetarea restricțiilor impuse de pandemie. De activitatea agenției de turism se va ocupa preotul misionar Emil Oancea, însă ghid la locurile sfinte ar putea fi unul dintre cei mai respectați preoți din Sibiu, părintele Vasile Mihoc.

„Preacucernicul părinte protopop Ioan Coșa a deschis ședința, exprimându-și bucuria că am putut să ne vedem față către față de această dată, fiind anulate toate restricțiile impuse până acum din cauza pandemiei. A fost anunțată înființarea Agenției de pelerinaj a Arhiepiscopiei Sibiului, din inițiativa Înaltpreasfințitului Mitropolit Laurențiu, și reluarea pelerinajelor în Țara Sfântă și în alte locuri cu semnificație profundă pentru întreaga creștinătate, fiind prezentat ca organizator și persoană de contact părintele Emil Oancea – preot misionar în cadrul Protopopiatului Sibiu. La îndemnul părintelui protopop, părintele Emil a oferit detalii celor prezenți, arătând importanța pelerinajelor prin faptul că la astfel de activități se stimulează sentimentul religios și implicarea activă a credincioșilor în viața bisericii, dar totodată se creează legături trainice atât între preoți, cât și între credincioși. Părintele profesor Vasile Mihoc a venit cu propunerea să se organizeze un pelerinaj la locurile sfinte cu toți preoții din protopopiat, propunere primită pozitiv de toți cei prezenți, care au pus o singură condiție: părintele profesor Vasile Mihoc să vină în calitate de ghid!”, a spus preotul secretar Mihail Borza.

În vârstă de 74 de ani, pr. prof. dr. Vasile Mihoc s-a născut în județul Suceava, într-o familie de preoți, și are 13 copii și 36 de nepoți, dintre care mulți au îmbrăcat haina preoțească la rândul lor. A absolvit Institutul Teologic Universitar din Sibiu în 1970. În ultimele decenii, a predat la Facultatea de Teologie din Sibiu, universitățile „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi „Aurel Vlaicu” din Arad, precum și la Crowter Hall College-University din Birmingham, Marea Britanie. Din 1998, este parohul bisericii de pe Calea Guşteriţei. Este membru al Societății Ortodoxe a Cercetătorilor Bibliei (Grecia), Studiorum Novi Testamenti Societas (Anglia), Colloquium Oecumenicum Paulinum (Roma), membru fondatori al Societății Biblice Interconfesionale din România și al Uniunii Interconfesionale a Bibliștilor din România, vicepreședintele Sfatului Frățesc pe Țară al Oastei Domnului, membru al board-ului World Vision România, al comitetului executiv al organizației Toward Jerusalem Council II și al Advisory Board al International Charismatic Conference.

Răspunde