Ada González și Ștefan Meșter, invitați speciali ai Galei de Balet

Ada González și Ștefan Meșter, invitați speciali ai Galei de Balet

Ada González, solistă a Operei Naționale București și Ștefan Meșter, balerin al aceleiași instituții, sunt invitații speciali ai Galei de balet, prezentată de Teatrul de Balet Sibiu, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, sâmbătă, 19 martie, și duminică, 20 martie, de la ora 19:00.

Programul galei va reuni momente atât de balet clasic, cât și de dans contemporan, din spectacole precum: „Baiadera”, „Carmen”, „Raimonda”, „La fille mal gardée”, „Motus”, dar și un scurt moment din spectacolul „Romeo și Julieta”, coregrafia Marcello Algeri, care va avea premiera în acest an la Teatrul de Balet Sibiu.

Ada González s-a format ca balerină la Centre de Dansa de Catalunya, Spania, unde i-a avut ca profesori principali pe Roser Muñoz și Joan Boix. În anul 2011 a câștigat primul loc la Certamen Internacional de Dansa „Ciutat de Barcelona”. La terminarea studiilor s-a alăturat Teatrului de Balet Sibiu, unde în foarte scurt timp a devenit solistă, interpretând roluri precum Clara în „Spărgătorul de nuci”, Gulnara în „Corsarul”, și, din anul 2014, a interpretat rolurile principale în spectacolele „Giselle”, „Lacul Lebedelor”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Don Quixote”, „La fille mal gardée” și „Anna Karenina”, pe lângă alte roluri în producții de balet clasic și neoclasic ale companiei. Din 2016 este angajată a Operei Naționale București ca solistă, adăugând în repertoriul ei roluri precum Julieta în „Romeo și Julieta” (rolul cu care a fost nominalizată la categoria „Cea mai bună balerină” la Gala Premiilor Operelor Naționale  în 2017), Swanilda în „Coppelia”, Alba în „Albă ca zăpadă”. A fost invitată la numeroase gale de balet în România, dar și la evenimente internaționale în Spania, Italia sau Japonia. A colaborat cu Opera de Stat Plovdiv, Bulgaria, Les Ballets de France și Opera Comică pentru Copii, București. În 2019, a primit premiul pentru „Cel mai bun parcurs profesional”, în orașul ei natal Barcelona, în cadrul „Premiilor de Dans, ediția a III-a”.

Ștefan Meșter, absolvent al Liceului de Coregrafie si Artă Dramatică „Octavian Stroia”, promoția 2010, și-a început cariera ca balerin profesionist la Opera Națională Română Cluj-Napoca, a continuat apoi timp de cinci ani la Teatrul de Balet Sibiu, interpretând roluri importante, precum Rothbart în „Lacul Lebedelor”, Hans în „Giselle”, Alexei Karenin în „Anna Karenina” etc. Din anul 2016, este balerin al Operei Naționale București. A fost invitat la numeroase gale de balet atât în Spania, cât și în România, din care enumerăm „Catalunya dansa contra el càncer”, gală a concursului „Certamen Internacional de Dansa Ciutat de Barcelona”, „Gala Ballarins Catalans al món”, și nu în ultimul rând rolul prințului Desirée în „Frumoasa din pădurea adormită”, cu școala „Sa Nau”.

Răspunde