200 de turiști au descoperit bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor

200 de turiști au descoperit bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor

Vizitele ghidate, atelierele interactive pentru copii și produsele tradiționale oferite de șapte producători locali au atras o mulțime de vizitatori la Miercurea Sibiului, unde a avut loc prima ediție a evenimentului „Bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor”.

Vremea frumoasă a garantat succesul acestei inițiative menite să pună în valoare Muzeul Țării Secașelor, unitate componentă a Complexului Național Muzeal ASTRA Sibiu.

„Ne-am bucurat de vreo 200 de oaspeți, dar și de o zi senină de primăvară la Muzeul Țării Secașelor, Miercurea Sibiului! Aici a avut loc prima ediție a evenimentului «Bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor». Șapte producători tradiționali locali au venit cu pâine de casă, dulcețuri, murături, miere de albine, brânzeturi și preparate din carne. Tot în premieră, în același cadru am organizat un atelier de heraldică, sustinut de colegii din Muzeul ASTRA (secția Educație Muzeală și cea de Conservare Restaurare), unde vizitatorii au confecționat steme și motive tradiționale pe piele de vită”, informează Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al CNM ASTRA.

Inaugurat pe 19 mai 2019, Muzeul Țării Secașelor este cel mai nou muzeu din județul Sibiu și una dintre cele mai noi unități muzeale din țară. Odată cu încetarea restricțiilor impuse de pandemie, Muzeul ASTRA a decis să organizeze evenimente care să facă mai cunoscut muzeul de la Miercurea Sibiului, din mai până în octombrie, în ultima zi de sâmbătă a fiecărei luni. Astfel, vă veți putea bucura de „Bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor” pe 28 mai, 25 iunie, 30 iulie, 27 august, 24 septembrie și 29 octombrie.

Răspunde