Umanitatea nu are granițe! Primul transport umanitar a plecat de la Sibiu pentru Cernăuți

Umanitatea nu are granițe! Primul transport umanitar a plecat de la Sibiu pentru Cernăuți

Crucea Roșie Sibiu a lansat un apel umanitar pentru cetățenii ucraineni care fug din calea războiului.

Crucea Roșie își exprimă profunda îngrijorare cu privire la deteriorarea rapidă a situației din Ucraina ce are consecințe devastatoare asupra populației civile. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor ucraineni care și-au părăsit țara, Crucea Roșie Română lansează apelul umanitar “Umanitatea nu are granițe”. Donațiile pot fi făcute prin intermediul paginii de internet a Crucii Roșii Române sau direct în conturile campaniei deschise la BRD Agenția Piața Romană:

  • RO76BRDE410SV07590484100 (lei)
  • RO12BRDE410SV31714694100 (euro)
  • RO88BRDE410SV36413794100 (dolari)

Și la Sibiu, Crucea Roșie s-a mobilizat ca de fiecare dată.

Primul convoi umanitar de la Sibiu a plecat azi-noapte, cu 162 de saltele noi, cumpărate de ProUcraina și transportate gratuit către Suceava de flota de tiruri IGNITE. O dată ce va fi deschis coridorul umanitar și se va putea trece în Ucraina, vor ajunge la Centrul de Refugiați din Cernăuți, spune conducerea filialei locale de Cruce Roșie.

„Sunt impresionată din nou de dorința sibienilor de a se implica în a da o mână de ajutor pentru prietenii din Ucraina. Încercăm să adunăm sub umbrela noastră diversele inițiative locale care răspund nevoilor actuale pentru refugiații din Ucraina. În parteneriat cu ProUcraina, am demarat o campanie umanitară pentru a colecta diverse produse de care e nevoie la momentul acesta. Ni s-a alăturat și Asociația RARA Logistic, care ne pune la dispoziție depozitul din Parcul Industrial Șura Mică, precum și Asociația Tinerilor Basarebeni din Sibiu, care s-au oferit să ajute cu translatori dacă va fi cazul.

Vorbim în principiu despre produse de primă necesitate, care pot fi consumate de refugiații care se află la graniță: apă, ceai, cafea, supe instant, biscuiți, alimente vidate, dulciuri vidate, conserve, pături, saci de dormit, saltele (dar toate trebuie să fie noi), periuțe dinți, pastă dinți, săpunuri, scutece copii, tampoane damă.

Sunt în contact permanent cu colegii mei de la filialele de Cruce Roșie din Maramureș, Satu Mare și Suceava, unde vom trimite când va fi nevoie și voluntari care să asigure permanență în punctele lor operaționale.

În colaborare cu Consilul Județean Sibiu și colegii de la Crucea Roșie Maramureș am identificat o listă de nevoi de la Consiliul Local din orașul Tyachiv din Ucraina”, a spus Raluca Morar, director Crucea Roșie Sibiu.

Donațiile se pot aduce la depozitul RARA Logistic din Parcul Industrial Șura Mică, P32, de luni până sâmbătă, interval orar 8.00 – 22.00.

Răspunde