Se caută recenzori

Se caută recenzori

Primăria Sibiu face înscrieri pentru recenzori în cadrul Recensământului Populației și Locuințelor.

Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor. Activitatea unui recenzor presupune munca pe teren, disponibilitate de a lucra în program prelungit, în medie 8 ore/zi și de a lucra în weekend.

Ce condiții trebuie îndeplinite pentru înscriere de cei interesați?

Condiții eliminatorii:

  • să aibă minim 18 ani împliniți la data selecției
  • să fi absolvit cel puțin studiile medii (diplomă absolvent liceu)
  • să nu aibă cazier judiciar

Alte condiții:

  • să știe să utilizeze o tabletă
  • să aibă abilitatea de a comunica într-o manieră civilizată, să fie cordial, plăcut, metodic și riguros
  • să dispună de un telefon mobil pe care să-l utilizeze pentru comunicare

Experiența în domeniul statisticii, al administrației publice, experiența de operator statistic sau ca personal RGA (recensământul general agricol), reprezintă un avantaj

Modul de înscriere

Termenul limită de înscriere este 25 martie. Persoanele interesate trebuie să completeze cererea și chestionarul, care pot fi descărcate aici: https://sibiu.ro/primaria/anunt/9915. Apoi fie le vor semna olograf și le vor scana, fie le vor semna digital și le vor transmite pe adresa de email: pms@sibiu.ro. De asemenea, documentele se pot depune fizic, la sediul Primăriei municipiului Sibiu, str. S. Brukenthal nr. 2 – Centrul de Informații pentru Cetățeni.

Începând cu data de 14 martie, se va desfășura la nivel național Recensământul Populației și Locuințelor, care va avea loc în două etape:

  • autorecenzarea, în perioada 14 martie – 15 mai, în care cetățenii vor putea accesa de acasă adresa https://www.recensamantromania.ro/ pentru a completa formularea sau vor putea apela la autorecenzarea asistată de un recenzor, în locurile care vor fi amenajate în acest scop de către Primărie
  • recenzarea prin efectuarea unui interviu de către recenzor, în teren, în perioada 16 mai – 17 iulie.

Răspunde