Sărbătorită la centenar

Sărbătorită la centenar

Mare sărbătoare a fost ieri, la Arpaşu de Jos, în cinstea celei mai longevive localnice din sat. Marieta Pop a împlinit impresionanta vârstă de 100 de ani.

Cu această ocazie, primarul Constantin Văcariu i-a dăruit un tort aniversar și o diplomă de onoare, iar preotul Daniel Grecu i-a oferit o icoană care o reprezintă pe Maica Domnului, ca să o vegheze pe mai departe. „Eveniment deosebit în comuna noastra, doamna Pop Marieta a împlinit frumoasa vârstă de 100 ani. Cu această ocazie a fost felicitată de către Primăria comunei Arpașu de Jos, prin domnul primar Văcariu Constantin Aurelian, și de către biserica ortodoxă prin părintele paroh Grecu Daniel. La mulți ani!”, informează Primăria Arpașu de Jos.

Născută pe 4 februarie 1922, în Arpașu de Jos, Marieta Pop este prima localnică ajunsă la centenar, cel puțin din câte își amintesc bătrânii satului, iar documentele păstrate la starea civilă, consultate de primarul comunei, confirmă acest lucru. Bunicuța aproape de-o seamă cu România Mare s-a bucurat de oaspeții care i-au urat multă sănătate și bucurii alături de cei dragi, a rostit o rugăciune de mulțumire împreună cu preotul, apoi au savurat cu toții o cafea și au depănat amintiri.

„Tușa Mărioara” a avut parte de o viață împlinită, cu trei copii, patru nepoți și opt strănepoți.

„Se ține bine, s-a bucurat alături de noi și ne bucurăm pentru dânsa”, a spus Constantin Văcariu.

Răspunde