Să se facă lumină! 6 milioane de lei pentru modernizarea iluminatului în Zona Industrială Vest

Să se facă lumină! 6 milioane de lei pentru modernizarea iluminatului în Zona Industrială Vest

Municipalitatea va plăti 5,94 milioane de lei pentru amenajarea unui sistem de iluminat public eco-eficient pe străzi din Zona Industrială Vest.

Noul contract vizează străzile: Salzburg, Monaco, Barcelona, Turda, Lyon, Europa Unită, Milano, Munchen și Florian Rieger.

„Această investiție, alături de lucrările de reparații ale drumurilor și trotuarelor începute anul trecut și planificate să continue în 2022, sunt un demers al Primăriei Sibiu pentru creșterea confortului și siguranței miilor de angajați din zona industrială a orașului, precum și în sprijinul investitorilor dintr-o zonă importantă pentru economia orașului”, informează municipalitatea, într-un comunicat.

Contractul a fost semnat cu asocierea de firme SC Flash Lighting Services SA & SC Electro-Con Impex SRL care, în termen de 8 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, va instala 217 stâlpi de iluminat noi pe străzile menționate, pe care se vor monta 256 de corpuri de iluminat cu LED, va realiza o rețea de cabluri în lungime de 7,7 km, două puncte de aprindere noi pentru iluminat și va instala sistemul smart, de telegestiune, pe noua rețea de iluminat, ceea ce va permite dispeceratului monitorizarea și comanda de la distanță a funcționării acestuia.

„Lucrările vor fi realizate în marea lor majoritate în zona verde de lângă trotuar, astfel că nu vor afecta traficul în zonă. Ordinul de începere a lucrărilor se va emite în luna martie, când temperaturile exterioare vor permite execuția lucrărilor”, au mai precizat reprezentanții Primăriei.

Proiect multianual

În 2021 a fost modernizat iluminatul public pe 61 de străzi din cartiere: Samuel Micu, Garibaldi, Liliacului, Paltinului, Călțun, Ceferiștilor, I.B. Deleanu, Petru Șpan, Moldoveanu, Negoi, Fochiștilor, Cărbunelui, Bucegi, Eftimie Murgu, Nicolae Titulescu, Frații Grachi, Locomotivei, James Watt, Dragoș Vodă, Bungardului, Vasile Aaron, Păcii, Ștefan cel Mare, Costache Negruzzi, Independenței, Berăriei, Gimnasticii, Lucian Blaga, Izvorului, Vârtopu, Constantin Noica, Budislavu, Hegel, Spartacus, Șerbota, Urlea, Ghețăriei, Axente Sever, George Enescu, Podragul, Diaconu Coresi, Țițeica, Galileo Galilei, Ion Creangă, Pantei, V. Hugo, Măgura, Lirei, Suru, Hipodromului, Oituz, Alexandru Ioan Cuza, Călugăreni, Mirăslău, Andrei Mureșanu, Eroilor, Porumbacului, Cernei, Luptei, Mărășești și Mărăști.

De asemenea, s-a modernizat iluminatul în parcul Policlinicilor (str. H. Oberth), în parcarea Piața Teatrului și iluminatul arhitectural de la zidul cetății de pe bd. Coposu. Acesta a fost extins pe străzile Viile Sibiului, Triajului și în rampa Ștefan cel Mare.

Lucrările au constat în: înlocuirea corpurilor de iluminat vechi cu unele noi, cu LED, instalarea unor cabluri noi de alimentare cu energie electrică și înlocuirea punctelor de aprindere a iluminatului

Modernizarea va continua în cartiere și în 2022.

Răspunde