Peste 300 de locuri noi de parcare în Hipodrom pentru cai-putere

Peste 300 de locuri noi de parcare în Hipodrom pentru cai-putere

Prima parcare de mare capacitate construită în Sibiu va fi dată în folosință în curând.

Parcarea din cartierul Hipodrom este finalizată, iar lucrările au fost recepționate. „După emiterea autorizației de securitate la incendiu de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu o vom deschide sibienilor, în primă etapă fără taxă. Finalizarea acestei parcări înseamnă în primul rând mai multe locuri de parcare, dar și eliberarea de mașini a aleilor, trotuarelor și a spațiilor verzi. Prin urmare, prin acest proiect finalizat aducem și un plus calității locuirii pentru sibienii care stau în zonă”, a spus primarul Astrid Fodor.

Noua parcare oferă 320 de locuri, patru stații de încărcare pentru opt mașini electrice, dar și 18 locuri pentru motociclete.

În zona adiacentă parcării a fost amenajată o zonă verde de aproximativ 3.300 mp și au fost plantați 24 de arbori. De asemenea, aici există un loc de joacă în suprafață de aproximativ 160 mp și o cișmea cu apă potabilă, un spațiu pentru odihnă, cu bănci și o fântână arteziană care va fi pusă în funcțiune în primăvară.

Prin același proiect au fost reabilitate trotuarele și aleile din zonă, s-a instalat un nou sistem de iluminat public, eco-eficient, iar locurile de parcare dintre blocuri au fost resistematizate, pentru a nu mai împiedica circulația pietonală, rezultând astfel aproape 100 de locuri de parcare.

Răspunde