Ouă umplute cu ciuperci

Ouă umplute cu ciuperci

Gurmanzilor le propunem astăzi un aperitiv a cărui rețetă o găsim în lucrarea „Bufet rece și cofetărie” (1936) de Lucreția Dr. Opreanu, profesoară de gospodărie la Liceul „Regina Maria” Cluj, licențiată în științe.

Ouă umplute cu ciuperci

Cantități: 6 ouă fierte și curățite de coaje, 2 sardele, 50 gr. limbă afumată și fiartă, 50 gr. șuncă fiartă, 1 gălbenuș de ou proaspăt, 4-5 ciuperci șampinioane fierte, prăjite în puțin unt, răcite și tocate mărunt, 1 linguriță pătrunjel verde tocat, sare și piper.

  • Ouăle fierte și curățite se taie în jumătăți, se scot din ele gălbenușele. Albușelor li se taie puțin de la bază ca să se poată așeza bine pe farfuria de servit.
  • Gălbenușele se trec prin sită și li se adaugă și gălbenușul crud cu care se amestecă bine. Compoziția aceasta se împarte în două părți și se pune în două castroane de porțelan. La una din aceste părți se adaugă sardelele, limba, șunca, ciupercile tocate toate mărunt. Se pune pătrunjelul, piper și sare după gust și se amestecă bine.
  • Cu această compoziție se umplu ouăle și se așează pe farfuria se servit. Din gălbenușul rămas și 2 dcl. untdelemn facem un sos maioneză. Când e gata, se adaugă sare, suc de lămâie și muștar. Sosul preparat, se toarnă peste ouă, se garnisește vârful fiecărui ou cu câte o caperă și se servește. De altfel, garniserea depinde de gust.

Răspunde