Noi stații de încărcare a autovehiculelor electrice în Sibiu și Păltiniș

Noi stații de încărcare a autovehiculelor electrice în Sibiu și Păltiniș

Turiștii care călătoresc cu mașini electrice își vor putea încărca bateriile, la propriu, în Păltiniș. Primăria Sibiu dorește să amplaseze două stații de încărcare în cea mai veche și înaltă stațiune montană din țară.

Primăria a contractat realizarea documentației pentru achiziția și amplasarea a încă 14 stații de încărcare a autovehiculelor electrice în municipiul Sibiu. Acest proiect va fi depus pentru obținerea finanțării nerambursabile prin Administrația Fondului pentru Mediu.

Astrid Fodor, primar: “Crearea infrastructurii moderne pentru stimularea modalităților de transport ecologice este unul dintre obiectivele Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a Sibiului. Până în prezent avem amplasate în orașcinci stații de încărcare: una în parcarea de pe Cazarma 90 și patru în parcarea de mare capacitate din Hipodrom care urmează să fie deschisă publicului. Pentru alte 10 stații de încărcare am obținut deja finanțarea prin Fondul de Mediu și urmează să demarăm procedura de achiziție pentru proiectare și execuția lucrărilor. Acum am demarat un nou proiect în acest domeniu, pregătind achiziția a încă 14 stații.”

Două dintre cele 14 stații urmează să fie instalate în stațiunea Păltiniș. Locațiile exacte vor fi stabilite în următoarea perioadă și vor fi indicate firmei contractate pentru realizarea studiilor.

Prin caietul de sarcini întocmit, municipalitatea solicită alcătuirea documentațiilor pentru ca aceste stații care să aibă minim patru puncte de încărcare, dintre care unul să permită încărcarea la curent continuu, la o putere de cel puțin 50 kW (fast charging), iar cel de-al doilea la curent alternativ la o putere de cel puțin 22 kW. Termenul de realizare a documentațiilor menționate este de 2 luni.

Răspunde