Muzeul ASTRA sprijină refugiații din Ucraina

Muzeul ASTRA sprijină refugiații din Ucraina

Muzeul ASTRA este alături prin fapte de poporul ucrainean! Instituția a anunțat astăzi că dorește să angajeze refugiați pentru un proiect special, dar și că strânge donații în folosul celor greu încercați de criza umanitară.

„Prin programele noastre de valorizare a patrimoniului material și imaterial, putem, în condițiile legii, să asigurăm cinci locuri de muncă pentru refugiații din Ucraina, mai ales pentru cei care au lucrat în sectorul cultural. Vom gândi alături de aceștia un program cultural menit să comunice valorile culturii tradiționale din Carpații Europei și vom reconstrui împreună o gospodărie de hahol (vechii ucraineni) din Delta Dunării. Vrem ca acest demers să fie simbolul păcii, al bunei vecinătății și al speranței de mai bine! Precizăm că putem asigura cazarea la Cabana Hostel Diana, unitate de cazare a Muzeului ASTRA situată în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Așa vom arăta că unitatea noastră, a ființelor umane, învinge orice tentativă de distrugere a valorilor comune. Rugăm pe această cale ca toți cei implicați în a ajuta refugiații să ne ajute cu informații și să transmită mai departe propunerea noastră”, a transmis Ciprian Anghel Ștefan, managerul Muzeului ASTRA.

Tot din dorința de a ajuta poporul ucrainean, muzeu colectează bani, haine, alimente și alte produse.

„Precizez că Asociația «Telea Bologa» funcționează ca entitate suport a Muzeului ASTRA, iar astfel, în condițiile legii, vom pune la dispoziție și un cont pentru donații financiare. De asemenea, punem la dispoziția  celor care vor să ajute cu donații în haine și încălțăminte pentru toate vârstele, produse alimentare neperisabile, produse de igienă personală (adulți și copii) sau alte obiecte utile/ necesare, un spațiu aferent de la intrarea numărul 3 din Muzeul ASTRA, la Hostel Diana. Totodată, vom asigura transportul acestor donații acolo unde nevoia este mai mare. Încă din anul 2016, Muzeul ASTRA a pornit un program ambitios de valorizare a comunităților etnice din România. Multiculturalismul, comunicarea acestuia și conștientizarea vizitatorilor impune noua dezvoltare și viitoarea moștenire a ASTREI pentru generațiile care vin. Europa trece printr-o criză și toți trebuie să luptăm ca ea să fie anihilată, iar noi, ca instituție de cultură, venim în întâmpinarea ei cu un arsenal imbatabil. E datoria noastră să arătăm că răul tot timpul este învins cu arma păcii, a iubirii de aproape și că prin cultură unim popoare! Doamne ajută!”, a mai spus Ciprian Ștefan. Produsele donate vor fi colectate la intrarea nr. 3 din Muzeul în aer liber. Cei interesați sunt invitați să sune la 0751.166.517 sau 0756.085.768.

Răspunde