Mesaj de solidaritate cu Ucraina

Mesaj de solidaritate cu Ucraina

Un gest emoționant de solidaritate cu țara vecină, aflată de câteva ore sub asediul Rusiei, a venit din partea Filarmonicii de Stat Sibiu. „Suntem cu sufletele făcute franjuri”, mărturisesc artiștii.

În timpul concertului din această seară, atât scena Sălii Thalia, cât și foaierul și fațada sediului Filarmonicii de pe strada Cetății au fost iluminate în galben și albastru, culorile drapelului ucrainean. „Suntem consternați că în Europa secolului XXI mai poate exista violență gratuită. Umanismul necondiționat al actului artistic nu poate fi afectat de decizii halucinante. Solidari în fața urii, nedreptății și barbariei, transmitem din inima României un mesaj de speranță!”, au declarat reprezentanții Filarmonicii sibiene.

Aproximativ 130 de spectatori au fost prezenți la concertul simfonic dirijat de Mihail Agafița, prim dirijor și director artistic al Filarmonicii Naționale din Chișinău. „Mulțumim solistelor, dirijorului și Filarmonicii Sibiu pentru concertul minunat din seara aceasta. Muzica are puterea să ne șteargă lacrimile în aceste momente triste!”, au fost cuvintele unei sibience. După o zi înnegurată de știrile despre război, artiștii au găsit totuși puterea de a-și îndeplini misiunea nobilă. „Noi am cântat, asta știm să facem. Dar am fost și suntem cu sufletele făcute franjuri gândindu-ne la ce trăiesc frații noștri din Ucraina”, a scris pe pagina sa de socializare flautista Ioana Turcu, una dintre solistele concertului de la Sibiu.

Răspunde