Caietul de rețete Deserturi

Macarons

Cele mai iubite dulciuri franțuzești, prăjiturelele din migdale sunt cam „piperate” dacă le cumperi de la vreo cofetărie fițoasă, dar e foarte simplu să le pregătești în propria bucătărie.

Rețeta pe care v-o propunem astăzi a apărut în volumul „Dulciuri”, publicat de doamna Maria General Dobrescu în 1936:

Proporții: 500 gr. migdale, 750 gr. zahăr, 3 albușe și vanilie sau esență de lămâie.

Se curăță migdalele de coajă punându-le puțin în apă fiartă, apoi după ce s’au uscat se pisează mărunt și se cântărește din nou, se adaugă zahărul la migdale și se freacă bine, apoi se adaugă câteva picături de esență parfumată, se amestecă și albușele ușor bătute. Se tapetează o tavă cu hârtie și se pune din compoziție cu o linguriță câte o bulă în așa fel ca să nu se atingă una de alta. Deasupra fiecărei prăjituri se pune câte o migdală curățată sau alună, câteva bucăți de migdale tocate sau cireșe zaharisite și se coace la un cuptor moderat. Când s’au copt se deslipește ușor după hârtie, după ce aceasta s-a udat cu apă.

Răspunde