La mulți ani, Ciprian Ștefan!

La mulți ani, Ciprian Ștefan!

Liderul care a transformat Muzeul ASTRA în #fenomenulASTRA își sărbătorește, astăzi, ziua de naștere.

Ambițios și hotărât să pună toate resursele sale în slujba instituției culturale cu care se identifică de mai bine de 15 ani, Ciprian Anghel Ștefan este un moț autentic și se mândrește întotdeauna cu asta. S-a născut la Blăjeni, județul Hunedoara, a urmat Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara, absolvind studiile universitare ca șef de promoție, iar imediat după terminarea studiilor, a ajuns la Sibiu. Muzeul ASTRA i-a devenit familie pe 1 iulie 2005 și a parcurs toate treptele profesionale, de la muzeograf la şef de birou, şef de secţie şi apoi director al Muzeului în aer liber, iar destinul a făcut ca tot pe 1 iulie, în anul 2014, să devină director general Complexului Național Muzeal ASTRA. „Nu pot exista ca om de cultură, deocamdată, în afara Muzeului ASTRA. Muzeul ASTRA este, în acest moment, cea mai importantă instituție muzeală din România, fiind nu doar în slujba patrimoniului, dar mai ales în slujba vizitatorului, al comunităților, al tuturor!”, mărturisea Ciprian Ștefan cu prilejul primirii unei importante distincții.

Colegii din Muzeul ASTRA au ținut și de această dată să-și arate afecțiunea, respectul și devotamentul.

„Este un OM care va fi foarte surprins să citească aceste rânduri, fiindcă nici într-un caz nu a dat vreun «ordin» să le vadă… Dar le merită din plin! Este recunoștința noastră pentru tot ce face în folosul culturii… Pentru Sibiu, pentru România!
Fără acest PROFESIONIST cultura ar fi mai săracă, așa cum probabil nu s-ar mai cunoaște atât de multe minunății despre tradițiile și valorile identitare românești.
Fără acest VIZIONAR #fenomenulASTRA probabil nu ar fi avut un ghid-lider, fiindcă din trecut așa ne place nouă aici – să ghidăm prezentul spre mai bine!
OM de cultură, PROFESIONIST și VIZIONAR, domnul manager general al Muzeului ASTRA – Ciprian Ștefan – împlinește astăzi o frumoasă vârstă. Îi transmitem și aici urările noastre de bine, la mulți ani, multă sănătate, limpezime în gânduri și fapte!”, au scris reprezentanții instituției pe pagina de socializare.

Răspunde