În căutarea lui Brâncuși la Sibiu

În căutarea lui Brâncuși la Sibiu

Vizitatorii Muzeului ASTRA au beneficiat de ghidaje tematice și un atelier de sculptură în lemn la împlinirea a 146 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuşi.

În zilele de 19 și 20 februarie, turiștii au avut ocazia să descopere monumente expuse în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului care provin din Oltenia de nord, cum ar fi gospodăriile din Bălăneşti, Târgu-Cărbuneşti, Musculeşti-Petreşti, Croici-Mătăsari, Stolojani, crama viticolă din Bălăneşti, crama pomicolă din Polovragi şi povarna din Sârbeşti. Muzeografii au oferit informaţii despre tradiţiile gorjene, dar şi despre viaţa şi arta părintelui sculpturii moderne. Este pentru prima oară, cel puțin în ultimii 20 de ani, când la Muzeul ASTRA se desfășoară activități speciale închinate maestrului Constantin Brâncuși, potrivit muzeografului Silvia Gavrilă.

De asemenea, meşterul restaurator Andrei Buda a pus în scenă un atelier de sculptură la gospodăria din Târgu-Cărbuneşti, în care toţi cei interesaţi au realizat miniaturi din lemn, inspirate din opera lui Brâncuşi. Dacă pentru cei mai mici dintre participanți, provocarea a fost primită cu multă curiozitate, dar și cu puțină reticență, adulții care au „prins” orele de atelier sau lucru manual ne-au mărturisit că se simt din nou ca pe băncile școlii.

În cele două zile, Muzeul în aer liber a fost vizitat de peste 1.500 de persoane.

Răspunde