Donează o carte nouă pentru viitorul comunității în care trăiești!

Donează o carte nouă pentru viitorul comunității în care trăiești!

Cu prilejul Zilei Naționale a Lecturii, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu a demarat proiectul „Donează o carte nouă pentru viitorul comunității în care trăiești!”.

Biblioteca lansează invitația tuturor sibienilor și nu numai, de a contribui la efortul comun de a face cât mai atractivă oferta de lecturi pentru copii și tineri. Sugestii pentru achiziții de carte sunt disponibile pe website-ul bibliotecii sau în librăriile partenere. Publicațiile donate se colectează la sediul central sau în filialele bibliotecii, la sediile librăriilor partenere sau pot fi preluate direct de la donatori.

Mihail Cruciat, manager interimar: „Publicațiile cele mai solicitate sunt cele destinate copiilor și adolescenților, din literatura română și străină, cărțile de ficțiune, materialele educaționale imprimate și audiovizuale. Încurajăm membrii comunității, pe care o susținem și în mijlocul căreia trăim, să ni se alăture în acest demers, prin donarea de publicații editate recent. Cărțile vor ajunge la utilizatori fie în cadrul bibliotecii publice, fie în alte spații de lectură create în comunitățile care beneficiază de acces restrâns la cultură și educație.”

Campania de strângere de publicații noi pentru copii și tineret beneficiază de susținerea unor parteneri precum Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Teatrul Gong, Librăriile Cărturești, Humanitas și Diverta.

Răspunde