Coloana Infinitului va fi reconstruită la Sibiu prin tehnica origami

Coloana Infinitului va fi reconstruită la Sibiu prin tehnica origami

„Simplitatea este partea esenţială a lucrurilor complicate” spunea Constantin Brâncuși, iar în onoarea irepetabilului artist și pentru a-i dovedi spusele, Teatrul Gong organizează un atelier creativ pentru copii la împlinirea a 146 de ani de la nașterea acestuia.

Atelierul pentru miniArtiști „Brâncuși – pictură, decupaje de hârtie și origami”, coordonat de Alexandra Stoica, se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 6 ani.

Adrian Tibu, manager: „«Atelierul pentru miniArtiști» coordonat de Alexandra Stoica este cel mai nou atelier de creație din seria celor organizate de Teatrul Gong și ne bucurăm că, astfel, este completat acest program esențial pentru o frumoasă dezvoltare a copiilor cu  vârsta sub 10 ani. Alexandra, pictor și grafician cu experiență, le va povesti celor mici despre diversele tehnici folosite în artele plastice și va adăuga la partea practică și informații utile despre personalități interesante din acest domeniu atât de complex.”

Atelierul va avea loc duminică, 20 februarie, de la ora 10.00, și va dura aproximativ 60 de minute. Accesul se face pe baza biletelor în valoare de 14 lei.

„Atelierul este dedicat marelui sculptor român Constantin Brâncuși, inițiator al curentului modernist, născut la 19 februarie 1876, într-un sat simplu din Gorj. Hobița, a fost pentru el acasă, iar de acolo a plecat spre Paris, orașul pe care a reușit să îl cucerească la începutul anilor 1900 și, mai apoi, a cucerit lumea întreagă. Complexitate ascunsă în linii simple, emoție și reîntoarcere către sine sunt elemente pe care Alexandra Stoica vrea să le cuprindă într-o prezentare video legată de amploarea muncii lui Constantin Brâncuși. Focusul atelierului este pus pe Coloana Infinitului, una dintre lucrările Axei Brâncuși de la Târgu-Jiu, monumente lăsate moștenire de sculptor, poporului român. Micii artiști  vor confecționa prin tehnica origami, prin decupaje de hârtie și pictură, Coloana Infinitului”, au explicat organizatorii.

Răspunde