Ce va aduce anul 2022 pentru Sibiu?

Ce va aduce anul 2022 pentru Sibiu?

Bugetul local al municipiului Sibiu pentru anul 2022 a fost aprobat în Consiliul Local.

Consilierii locali au votat pentru ca 513 milioane de lei (54% din buget) să meargă către investiții și dezvoltarea orașului, restul de 442 milioane lei din construcția bugetară fiind alocați soluțiilor administrative ale orașului, printre care reparații de străzi, iluminat public, transport public, spații verzi, sport și agrement.

Principalele investiții de care sibienii vor beneficia anul acesta includ: primul bulevard smart (Calea Dumbrăvii), un drum de interes turistic reabilitat (drumul vechi din stațiunea Păltiniș), Stadionul Municipal finalizat, un parc de 6,2 hectare (parcul Tilișca), creșe noi în cartierele Ștrand și Țiglari, un centru multifuncțional și un altul de recreere, un sistem inteligent de bike sharing (Sibiu BikeCity), potrivit municipalității.

Agende de evenimente

Pe lângă asigurarea bugetului necesar funcționării instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Local – Teatrul Național Radu Stanca, Teatrul Gong și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Primăria va continua și anul acesta să finanțeze agendele orașului. De anul acesta, celor patru agende existente, se adaugă Agenda Sănătății, iar pentru proiecte dedicate tinerilor se creează o agendă separată. De asemenea Primăria Sibiu va sprijini și proiectele depuse de cluburile sportive de drept public. Suma totală propusă a fi alocată pentru susținerea acestor proiecte este de 20,97 milioane lei, din care:

  • Agenda Culturală – 5,5 milioane lei
  • Agenda Sport – 6 milioane lei
  • Agenda Comunitară – 300.000 lei
  • Agenda pentru Tineret – 300.000 lei
  • Agenda Educațională – 300.000 lei
  • Agenda Sănătății – 4,5 milioane lei
  • Finanțarea cluburilor sportive de drept public – 300.000 lei

La acestea se adaugă sumele care vor fi decontate în anul 2022 aferente proiectelor desfășurate în anul 2021 în valoare de 3,7 milioane lei.

Răspunde