Ambasadoarea Franței, oaspete de onoare la concertul de joi al Filarmonicii de Stat Sibiu

Ambasadoarea Franței, oaspete de onoare la concertul de joi al Filarmonicii de Stat Sibiu

Unul dintre cei mai importanți violonceliști francezi contemporani va concerta pe scena Sălii Thalia, în această săptămână, iar cu acest prilej în public se va afla ambasadoarea Laurence Auer.

Filarmonica de Stat Sibiu invită publicul meloman, joi, 17 februarie, începând cu ora 19.00, la Sala Thalia, la concertul simfonic susținut de Orchestra Filarmonicii alături de solistul Marc Coppey – violoncel, sub bagheta maestrului Cem Mansur. Concertul este organizat cu sprijinul Ambasadei Republicii Franceze și al Institutului Francez din București.

„Excelența Sa doamna Laurence Auer, ambasadorul Republicii Franceze în România, ne va onora cu prezența domniei sale la acest eveniment muzical special. Repetițiile au început în această dimineață, iar dirijorul Cem Mansur, aflat pentru a doua oară la Sibiu, a salutat orchestra în limba română și s-a declarat bucuros de noua colaborare”, se arată într-un comunicat al instituției muzicale.

Recunoscut pentru interpretarea solistică de excepție, proiectele ample în domeniul muzicii de cameră alături de cei mai apreciați muzicieni ai momentului, dar și eforturilor pentru dezvoltarea literaturii de profil, Marc Coppey este considerat unul dintre cei mai importanți violonceliști la nivel mondial. În plus, se bucură de un prestigiu din ce în ce mai mare pe scena internațională și în calitate de dirijor. Coppey cântă la un violoncel construit în atelierul venețian Matteo Gofriller, în 1711, cunoscut drept ‘Van Wilgenburg’.

Cem Mansur a dirijat pentru prima oară la Sibiu în iunie 2021, ocazie cu care a apreciat ospitalitatea echipei Filarmonicii, profesionalismul orchestrei și frumusețea orașului.

Programul concertului de la Sibiu include: Camille Saint-Saëns – Concertul nr. 1 op 33 în la major pentru violoncel și orchestră, Gabriel Fauré – Elegie pentru violoncel și orchestră, Felix Mendelssohn – Simfonia op 56. nr. 3 „Scoțiana”.

Biletele au fost puse în vânzare la casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu și pe iabilet.ro la prețul de 40 lei (50 % reducere pentru elevi, studenți, pensionari).

Răspunde