Un strop de whisky face minuni! Sugestii inedite pentru cocktail-uri și preparate culinare

Un strop de whisky face minuni! Sugestii inedite pentru cocktail-uri și preparate culinare

Deşi whisky-ul este o băutură nobilă care impune un anumit tip de degustare şi servire, un digestiv puternic, plin de savoare, în care se îngemănează texturi unice şi gusturi fascinante de malţ, pământ, muşchi şi lemn umed, noile tendinţe îl includ cu succes într-o gamă foarte largă de băuturi bazate pe amestecuri, dar şi în preparate culinare elaborate şi speciale.

Cocktail-uri pe bază de whisky

Fiind o băutură cu un grad ridicat de alcool, whisky-ul poate fi inclus în  reţete de cocktail-uri extrem de elaborate, contribuind semnificativ la punctarea gustului şi texturii băuturilor. Poţi realiza un cocktail precum Millionaire, combinându-l cu  suc de lămâie şi rodie, vin roşu, albuş de ou şi nucţoară rasă. Man’o’War reprezintă o altă combinaţie de gusturi şi texturi, în care, alături de vinul alb, sucul de portocale, de lămâie şi cireşe proaspete, whisky-ul realizează un gust puternic şi extrem de aromat. Astfel, whisky-ul poate fi combinat în cele mai îndrăzneţe variante de cocktail-uri, potrivindu-şi gustul cu sucurile naturale din fructe, cu anasonul, ghimbirul şi menta, dar şi cu diverse sortimente de vin, astfel încât să se obţină texturi plăcute şi extrem de îndrăzneţe. Un strop de whisky poate fi adăugat şi în băuturile pe bază de cafea şi frişcă, rezultatul fiind unul plăcut şi plin de energie.

Gastronomia şi gustul de whisky

Puternica licoare cu un grad mare de alcool şi cu gust pregnant de malţ şi lemn umed, nu a întârziat să îşi facă simţită prezenţa şi printre preferinţele marilor bucătari în ceea ce priveşte oferirea unui plus de savoare preparatelor culinare. De pe site-urile de specialitate îţi poţi procura whisky-ul preferat, nu doar pentru a-ţi oferi clipe de relaxare savurând un pahar din fascinanta licoare, ci poţi beneficia şi de o multitudine de posibilităţi prin care îl poţi include în prepararea sosurilor pentru fripturile din carne de vită, în crearea cremelor pentru torturi şi tarte cu fructe sau pentru personalizarea salatelor din fructe proaspete. Astfel, puternicul whisky te lasă să îi domoleşti tăria şi forţa, incluzându-l în preparate culinare extrem de ofertante în ceea ce priveşte delectarea papilelor gustative. Gustul şi textura acestuia se potrivesc foarte bine cu aroma mentei, cu ghimbirul şi mierea, cu lămâia şi portocala, cu rodia şi căpşunile, ajutându-te să realizezi unele dintre cele mai fascinate sosuri pentru fripturi sau să îl incluzi în compoziţiile deserturilor tale cu fructe, nuci, alune sau ciocolată. De asemenea, whisky-ul este folosit pentru frăgezirea cărnii, constituindu-se într-un baiţ ideal, folosit în  obţinerea fripturilor fragede şi suculente. Îl poţi folosi pentru flambare şi îţi va fi de mare ajutor atunci când doreşti să dai un plus de aromă unei creme pe bază de ciocolată, nuci, alune sau migdale.

Alege un whisky de calitate şi include-l cu succes în cele mai delicioase preparate şi băuturi, astfel încât să uimeşti orice degustător cu abilităţile tale de bucătar şi combinaţiile îndrăzneţe şi pline de savoare!

Răspunde