Uleiul de lămâi, util pentru tratarea afecțiunilor dermatologice

Uleiul de lămâi, util pentru tratarea afecțiunilor dermatologice

Folosirea uleiurilor de masaj cu ulei de lămâi (Citri aetheroleum) se recomandă în celulită, dar și pentru regenerararea pielii îmbătrânite prematur.

Lămâiul (Citrus limon) aparține familiei Rutaceae și este originar din China. Acest arbore este cultivat în zilele noastre în diverse țări cu climă tropicală sau sub-tropicală, cum sunt: Spania, Italia, Grecia, Turcia, Israel, SUA, dar și în diverse țări din America Centrală și America de Sud.

Uleiul volatil se obține prin presarea cojilor fructelor de lămâi, urmată de filtrarea sau centrifugarea soluției, pentru îndepărtarea fazei apoase. Randamentul de extracție al uleiului volatil astfel obținut este între 0,5-1.5%. Uleiul volatil este de culoare slab gălbuie sau verzuie și are miros proaspăt, aromat și apetisant, specific fructelor de lămâi. Produsul conține în proporție ridicată limonen (65-70%), beta pinen, citral A și B.

Uleiul volatil de lămâi se remarcă printr-un bun efect antiseptic și cicatrizant, ceea ce îl recomandă în tratamentul unor afecțiuni dermatologice provocate de bacterii, fungi patogene și virusuri. Astfel, există preparate aromaterapeutice cu conținut de ulei volatil de lămâi, eficiente în tratamentul infecției cu virusul Herpes simplex.

Acest ulei volatil se poate asocia cu cel de arbore de ceai, geraniu, flori de portocal, trandafir sau santal.

Răspunde