Sute de artiști de pe toate continentele își dau întâlnire la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

Sute de artiști de pe toate continentele își dau întâlnire la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

Cea de a 29-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu va avea loc anul acesta între 24 iunie și 3 iulie, anunță organizatorii.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), primul mare festival din Europa Centrală și de Est, unul dintre cele mai mari festivaluri din lume și cel mai mare eveniment dedicat artelor spectacolului din România, va prezenta, în perioada 24 iunie – 3 iulie 2022, sute de evenimente de pe toate continentele.

„Organizat sub Înaltul Patronaj al Președinției României și cu sprijinul Primăriei municipiului Sibiu și al Consiliului Local Sibiu, FITS va reuni mari artiști ai scenei mondiale, oferind publicului posibilitatea de a se bucura de unele dintre cele mai apreciate spectacole ale lumii, recunoscute la nivel internațional și recompensate cu distincții prestigioase”, transmite Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu.

În 1993, un grup condus de Constantin Chiriac, actor la Teatrul „Radu Stanca” din Sibiu, s-a hotărât să dăruiască orașului un festival de teatru. Un demers pornit exclusiv din dragostea de oraș, dragostea de teatru și dorința de a oferi comunității un reper, un motiv de mândrie și bucurie. Anul 2007 a marcat o ediție de excepție a festivalului, ca recunoaștere a contribuției acestui eveniment la obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană, alături de Luxemburg și Marea Regiune, reunind peste 2.500 de invitați din 70 de țări. Personalități de renume mondial – artiști, regizori, ambasadori, premieri, președinți de state – au fost prezente la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu de-a lungul timpului. Faptul că într-un oraș mic din Transilvania are loc cea mai mare celebrare a artelor spectacolului din lume a atras și atrage în continuare zeci de mii de pasionați de cultură, într-un pelerinaj care umple Sibiul de o efervescentă bucurie. Străzi, piețe, catedrale, biserici, parcuri, cetăți, hale și săli de teatru sunt pline până la refuz cu oaspeți veniți din toate colțurile lumii pentru a se bucura de această sărbătoare. FITS reprezintă, dincolo de o celebrare a artelor, o îmbinare perfectă între teatru, dans, circ, film, carte, conferințe, expoziții, performance, muzică, și o ocazie de învățare și perfecționare pentru mii de voluntari români și străini care s-au alăturat evenimentului, an de an, legând prietenii, uneori de o viață.

Răspunde