19/01/2022

Strada Cetății

Vești și povești să le-ndrăgești!

Sfaturi de sezon de la Salvamont

timp de citire 2 min

Salvamontiștii sibieni le recomandă iubitorilor muntelui să fie bine echipați în sezonul de iarnă.

Traseele turistice superioare cabanelor de pe versantul nordic al munţilor Făgăraşului de pe teritoriul judeţului Sibiu sunt închise accesului turiştilor. Pentru prevenirea accidentelor montane, Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu solicită turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele închise.

“Stratul de gheată este prezent pe toata zona nordică a munţilor Făgăraş, începând de la 1.200 metri. Recomandăm turiștilor care se deplasează în zona montană să fie echipaţi specific perioadei de iarnă (încălțăminte adecvată, haine care să le asigure un confort termic optim, mânuși, ochelari de zăpadă, colțari, piolet, beţe de schi), dar şi cu echipamentul individual de salvare din avalanșă, respectiv: sondă de avalanşă, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanșă. Alpiniştilor care vor să efectueze ascensiuni în zona înaltă a munţilor Făgăraşului le solicităm să anunţe S.P.J. Salvamont Sibiu perioada şi traseul pe care-l vor urma, printr-un apel telefonic la Dispeceratul Naţional Salvamont, iar pentru o localizare cât mai precisă în caz de accident, să utilizeze aplicația SALVAMONT pentru telefoane mobile.
Accidentele montane se vor anunța telefonic la 112”, a precizat Dan Popescu, directorul Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu.

Lasă un răspuns