Servicii sociale mai bune pentru vârstnici

Servicii sociale mai bune pentru vârstnici

Centrul social de pe strada Andrei Șaguna nr. 21 a fost reabilitat printr-o investiție cifrată la aproape jumătate de milion de lei.

Lucrările de reparații și modernizare a clădirii construite în anul 1900 au presupus: subzidire pentru protejarea împotriva infiltrațiilor de apă, refacerea acoperișului existent și realizarea unui acoperiș de tip șarpantă cu învelitoare din țiglă, refacerea instalațiilor electrice, a sistemului de canalizare și modernizarea sistemului de preluarea a apei de ploaie, amenajarea grupurilor sanitare, reparații și zugrăveli interioare și exterioare.

În următoarea perioadă, până la redeschiderea centrului, vor continua lucrările de amenajare interioară, inclusiv mobilarea.

Astrid Fodor, primar: „Creștem calitatea serviciilor sociale oferite persoanelor aflate în nevoie. Clădirea în care funcționează Centrul de Servicii Comunitare și Clubul de zi pentru persoane vârstnice de pe strada Andrei Șaguna a fost reabilită și modernizată de curând, valoarea investiției fiind de peste 460.000 lei. Tot în acest domeniu, am început în toamna anului trecut lucrările pentru extinderea Adăpostului de noapte, un contract de 1,5 milioane lei. Alături de acestea, în anul 2021, Primăria Sibiu a demarat și două lucrări importante care însumează peste 5,71 milioane de lei, și anume construcția a două noi centre sociale – un spațiu multifuncțional pentru recreere, sport și educație activă în cartierul Gușterița și un centru multifuncțional dedicat comunității din zona Henri Coandă – Oțelarilor.”

În contextul situației epidemiologice, activitatea Clubului de zi pentru persoanele vârstnice a fost suspendată, ca măsură de protecție pentru seniori, această categorie fiind vulnerabilă în fața infecției cu virusul SARS-CoV-2. Activitatea se va relua gradual și în acord cu măsurile impuse de autoritățile competente.

Acest centru oferă seniorilor sibieni: servicii sociale de îngrijire la domiciliu pentru activitățile zilnice de bază (cumpărături, igiena corporală, menaj și spălătorie, facilitarea deplasării în exterior și însoțire), asistență medicală (identificarea cazurilor sociale, administrarea medicamentelor, informare și consiliere medicală, monitorizarea stării de sănătate), activități de socializare și petrecere a timpului liber, evaluarea inițială a vârstnicilor pentru stabilirea gradului de dependență, în vederea internării în căminele publice sau private.

Răspunde