Un adevărat festival de arome în farfurie, cărnița răsfățată în untură și ațâțată de întâlnirea surprinzătoare cu gustul dulce-acrișor al prunelor se potrivește cel mai bine cu sos de zahăr ars.
Pentru rețetă îi mulțumim doamnei profesoare Aurelia Rusu din Mediaș, care a inclus-o în volumul „Gătim împreună în Casa Baronului”. Poftă bună!
Ingrediente
- 600 g carne de vită
- 500 g prune uscate
- 2 linguri untură
- 1 linguriță făină
- 6 lingurițe zahăr
- sare
Mod de preparare
- Se taie carnea în bucăți potrivite și se prăjește într-o cratiță cu o lingură de untură. Se adaugă puțină apă caldă și sare. Se lasă să se frăgezească, turnând, din când în când, puțină apă caldă.
- Se spală prunele, se opăresc, se scurg și se pun peste carne, atunci când aceasta este pe jumătate fiartă.
- Zahărul se arde și se stinge cu puțină apă fierbinte. După ce s-a răcorit și se amestecă cu făină, se poate turna în compoziție.
- Se adaugă puțină sare și sosul de zahăr ars. Se pun la cuptor, adăugând 1-2 linguri de zahăr, dacă sosul nu este destul de dulce.