Carne de vită cu prune uscate – un fel principal fără egal și surplus de desert inclus!

Carne de vită cu prune uscate – un fel principal fără egal și surplus de desert inclus!

Un adevărat festival de arome în farfurie, cărnița răsfățată în untură și ațâțată de întâlnirea surprinzătoare cu gustul dulce-acrișor al prunelor se potrivește cel mai bine cu sos de zahăr ars.

Pentru rețetă îi mulțumim doamnei profesoare Aurelia Rusu din Mediaș, care a inclus-o în volumul „Gătim împreună în Casa Baronului”. Poftă bună!

Ingrediente
  • 600 g carne de vită
  • 500 g prune uscate
  • 2 linguri untură
  • 1 linguriță făină
  • 6 lingurițe zahăr
  • sare
Mod de preparare
  1. Se taie carnea în bucăți potrivite și se prăjește într-o cratiță cu o lingură de untură. Se adaugă puțină apă caldă și sare. Se lasă să se frăgezească, turnând, din când în când, puțină apă caldă.
  2. Se spală prunele, se opăresc, se scurg și se pun peste carne, atunci când aceasta este pe jumătate fiartă.
  3. Zahărul se arde și se stinge cu puțină apă fierbinte. După ce s-a răcorit și se amestecă cu făină, se poate turna în compoziție.
  4. Se adaugă puțină sare și sosul de zahăr ars. Se pun la cuptor, adăugând 1-2 linguri de zahăr, dacă sosul nu este destul de dulce.

Răspunde