Orașul în îmbrățișarea iernii

Orașul în îmbrățișarea iernii

Fotograful sibian Daniel Bălțat a surprins dintr-o perspectivă neobișnuită o serie de cadre spectaculoase, înfățișând Sibiul în straie albe, la ceas de seară.

Minunatele imagini au fost realizate din turnul catedralei evanghelice din Piața Huet, care oferă, de la înălțimea sa de peste 73 de metri, cea mai cuprinzătoare panoramă asupra orașului.

„Fotografiile cu orașul înzăpezit au mereu un magnet vizual. Aș putea spune că este o «rețetă». Gradul de noutate temporară a zăpezii îmbracă, ca o haină, forma familiară, banală, cunoscută a vechilor ziduri, vechilor acoperișuri. Brusc, ceva este nou, dar cunoscut în același timp”, a scris pe pagina sa de socializare artistul fotograf.

Daniel Bălțat este fotojurnalist, freelancer, cu experiență în fotografia comercială, fotografia de studio, autorul fotografiilor cărții „Discover Sibiu-Hermannstadt” și al albumului cu imagini stereoscopice „Sibiu 3D”, precum și a multor materiale de promovare a Capitalei Culturale Europene Sibiu 2007. Este autorul câtorva expoziții internaționale. A predat un curs de comunicare prin fotografie la Facultatea de Jurnalistică și Comunicare din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu, iar în 2008 a fondat Școala de fotografie Image Art la Sibiu.

Răspunde