Olimpiada Meșteșuguri Artistice Tradiționale revine la Muzeul ASTRA

Olimpiada Meșteșuguri Artistice Tradiționale revine la Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA va relua organizarea Olimpiadei Meșteșuguri Artistice Tradiționale în format fizic.

Bineînțeles, evenimentul va fi organizat în conformitate cu normele sanitare în vigoare pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Deocamdată, reprezentanții instituției de cultură nu au anunțat datele de desfășurare.

Participanții vor fi selectați în prealabil la faza pe fiecare unitate de învăţământ, club sau palat al copiilor şi elevilor. Fiecare unitate școlară şi/sau conexă poate fi reprezentată de un număr de trei elevi selecţionaţi, în prealabil, la nivel de unitate şcolară şi/sau conexă – pentru unul din meşteşugurile tradiţionale. De asemenea, este de reținut faptul că un elev poate participa în cadrul concursului la o singură secţiune. Concursul constă în prezentarea unor produse brute sau semifinite pe care concurentul le va desăvârşi în timpul competiției. Câștigătorii vor participa la faza națională a competiției, care va avea loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, cel mai probabil în luna iulie, conform calendarului edițiilor anterioare.

„Revenirile sunt superbe! După doi ani, în care ne-am pregătit din plin pentru acest moment, Olimpiada Meșteșuguri Artistice Tradiționale, ediția a XXV-a revine (la propriu). Evenimentul este organizat de Muzeul ASTRA & Inspectoratul Școlar Județean Sibiu. Timp de patru zile, cei mai talentați copii din România se vor întrece la Muzeul ASTRA într-ale țesutului, cusutului, olăritului, picturii sau sculpturii în lemn”, au anunțat astăzi cei de la Muzeul ASTRA.

Răspunde