Costume populare vechi de peste 100 de ani, expuse la Agnita

Costume populare vechi de peste 100 de ani, expuse la Agnita

Câteva costume și covoare tradiționale din colecția creatorului popular sibian Marcel Părău sunt reunite într-o expoziție inedită la Casa de Cultură a orașului Agnita.

Expoziția este deschisă până în 24 ianuarie și este organizată în cadrul manifestărilor prin care Primăria orașului Agnita marchează Unirea Principatelor Române, iar Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu este partener în acest demers expozițional.

„Marcăm sărbătoarea Micii Uniri prin nestemate ale patrimoniului cultural. Aici puteți admira piese de port tradițional, vechi de peste un secol: costume de nevastă din Coveș și Alțâna; costum de nevastă, cu vălitoare, din Săsăuș; costum de mireasă, cu coif, din Săsăuș; costume de femeie, specifice zonei Târnava Mare și satului Ighișu Vechi; costume de bărbat din Săsăuș și Târnava; costum de mire din Săsăuș. Covoare țesute în urmă cu 60-70 de ani, cu ghemuțe și în trei ițe, întregesc conceptul expozițional”, informează organizatorii evenimentului.

Răspunde