Antrenament în condiții extreme

Antrenament în condiții extreme

Cei mai pricepuți bucătari din România au experimentat metode și tehnici inedite de preparare a cărnii de vită, în acest sfârșit de săptămână, la 2.000 de metri altitudine în Munții Făgăraș.

Chef Radu Zărnescu, președintele Euro-Toques România și CEO ACEEA, a fost gazda unei tabere extreme de creație destinată profesioniștilor din domeniul gastronomic. Winter Beef Cooking Camp 2022 a reunit la Cabana Bâlea Lac, în perioada 14-16 ianuarie, zeci de bucătari din toată țara care au făcut spectacol la -13 grade Celsius, folosind carne de vită Black Angus pusă la dispoziție de ferma sibiană Karpaten Meat.

Printre preparatele care au făcut senzație s-a remarcat un piept de vită „tratat” cu un condiment pe bază de cacao și cinci tipuri de piper, iar folosirea doagelor de butoi de vin drept combustibil pentru grătar a adus cărnii un plus de aromă.

Sâmbătă, de-a lungul întregii zile, bucătarii și-au exersat talentul la „instrumente” precum grill și smoker, iar degustările de steak-uri și preparate cu gătire lentă le-au dovedit talentul cu vârf și îndesat, înaintea marelui test: cea de a doua ediție a competiției Romanian Beef Master, care va fi organizată la Moara Vlăsiei în zilele de 3 și 4 august.

Răspunde