Traseu extins pentru „Linia Verde”

Traseu extins pentru „Linia Verde”

De azi, 13 decembrie, traseul „Linia Verde” deservit de microbuze electrice este mai lung cu șapte stații.

Noul traseu este:

Gară – str. General Magheru – str. Constituției – b-dul Coposu – str. Independenței – str. C. Noica – Calea Dumbrăvii – str. Nicolaus Olahus – str. Școala de Înot – str. Justiției – b-dul Victoriei – Piața Unirii – str. Tribunei – str. Mitropoliei – str. Al. Odobescu – str. Măsarilor – Piața Cibin – str. Malului – str. Turnului – str. Faurului – str. Ocnei – str. N. Teclu – str. Constituției – Gară

Pentru a consulta lista și locația stațiilor de pe traseu, accesați : https://tursib.ro/traseu/3. Pe acest link veți putea vizualiza și orarul de sosire în fiecare stație.

Frecvența sosirii în stație în timpul săptămânii precum și în weekend variază între 8 minute (dimineața) și 14 minute (în restul zilei).

Pentru a asigura alimentarea minibuzelor electrice în sensul acoperirii întregului traseu extins, în zona Gării s-a pus în funcțiune o stație de încărcare rapidă, care asigură încărcarea în 15 minute în proporție de aproximativ 10%.

Această linie de transport a devenit operațională din 16 august. Călătoria se achită la fel ca pe orice altă linie de transport public din Sibiu, fiind valabile abonamentele emise pentru celelalte trasee. De asemenea, și pe această linie sunt valabile reducerile și gratuitățile acordate diverselor categorii sociale.

Toate stațiile de pe traseul verde au fost dotate cu plăcuțe de stații care indică denumirea și traseele care trec prin acestea, pe lângă Linia Verde. De asemenea, în stații veți găsi afișat orarul de circulație a traseelor. În șase dintre stațiile acestui traseu au fost instalate afișaje electronice care arată în timp real ora de sosire a autobuzelor în respectivul punct. Practic, pe afișaj veți citi care sunt următoarele trei autobuze care sosesc și în câte minute. În șase dintre stații au fost montate și automate pentru cumpărarea biletelor.

Minibuzele care circulă pe această linie sunt echipate cu motoare electrice produse de BMW. Acestea sunt dotate cu computer de bord, climatizare, ecrane de informare în interior, camere video la interior și exterior și Wi-Fi gratuit. Fiecare minibuz are 21 de locuri pentru călători, din care 10 pe scaune. Foarte important, minibuzele sunt dotate cu rampe pentru accesul persoanelor cu handicap.

Răspunde