Semințele recunoștinței

Semințele recunoștinței

Muzeul ASTRA, prin intermediul Serviciului de Educație Muzeală. Interpretare patrimoniu, propune vizitatorilor o activitate specială de hrănire și observare a păsărilor sălbatice din Muzeul în aer liber pe timp de iarnă.

Acțiunea adresată familiilor cu copii se derulează de astăzi, 7 decembrie, până în 28 februarie 2022, între orele 09:00 și 16:30.

„Copiii vor găsi la intrarea principală în muzeu un chelteu care conține pungi cu semințe de floarea soarelui, gata pregătite pentru a fi puse în hrănitori. Împreună cu semințele, vizitatorii primesc și un flyer despre păsări, dar și despre hrana adecvată pe care trebuie să le-o ofere. De asemenea, acest pliant conține și o hartă cu amplasarea hrănitorilor în muzeu”, a precizat Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al Muzeului ASTRA. La sfârșitul activității, copiii sunt așteptați din nou la intrarea principală, pentru a primi o recompensă simbolică, dar oferită cu tot dragul!

Amplasarea hrănitorilor tip căsuță este următoarea:

  • pe dig, înspre târgul de țară

  • lângă salcie, zona lac, Moara Munteni

  • lângă lac, la 200 de metri de scenă în partea dreaptă

  • zona Etno Tehno Parc, vis-a- vis de Școala din Ticera

De ce este bine să hrănim păsările iarna?

Începând cu luna decembrie, în muzeu se pot observa diferite specii de păsări care iernează aici: pițigoiul albastru și sur, gaița, mierla, scatiul, țicleanul, ghionoaia verde, huhurezul mare și ciocănitoarea pestriță mică. Din cauza temperaturilor scăzute și zăpezii, în anotimpul rece, păsările găsesc puține surse de hrană și mai ales grăsimi. Insectele, preferatele lor, nu mai sunt de găsit. Pe lângă semințele pe care Muzeul ASTRA le pune la dispoziție, cei interesați pot să aducă în hrănitori fructe (în special mere) și chiar slănină.

Păsările se obișnuiesc repede cu sursa de hrană stabilă și, de aceea, hrănirea trebuie să fie continuă. Puteți veni la muzeu cu: semințe crude de floarea soarelui, de dovleac, de in sau de cânepă, miez de nuci și de alune, fructe crude (mere, pere), legume fierte (morcov, țelină), ori grăsime animală crudă (untură, osânză și slănină). Sunt interzise în hrana păsărilor: semințele prăjite, sărate și condimentate, alimentele procesate, precum pâinea sau pastele, cerealele (orez, grâu, orz, ovăz, tărâțe, porumb), slănina condimentată sau afumată. În plus, este recomandat să vă spălați pe mâini atât înainte, cât și după ce hrăniți păsările.

Răspunde